Fakulteta za strojništvo na Industrijskem sejmu 2017 v Celju

datum: 18.05.2017

kategorija: Sporočila za javnost

 

Na celjskem sejmišču je od 4. do 7. aprila 2017 potekal mednarodni Industrijski sejem 2017 s celovito ponudbo, prilagojeno četrti industrijski revoluciji (Industrija 4.0). Ta koncept zahteva nov pristop glede strokovnih sejmov, zato so bili organizirani tako, da je bil podan celovit pregled vsega, kar potrebuje učinkovita industrija prihodnosti. Na novo organiziran strokovni sejem je tako pokrival področja orodjarstva in strojegradnje, varjenja in rezanja, materialov ter komponent in naprednih tehnologij.

s

 

Na sejmu se je predstavila tudi Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani, ki je prikazala fakultetni serijski publikaciji, to sta strokovna revija Ventil in znanstvena revija Strojniški vestnik.

Svoje dosežke na raziskovalnem področju in v sodelovanju z industrijo so s promocijskimi materiali predstavili laboratoriji: LAVAR (Laboratorij za varjenje), LASIM (Laboratorij za strego, montažo in pnevmatiko), LAP (Laboratorij za preoblikovanje) in LASOK (Laboratorij za transportne naprave in sisteme ter nosilne strojne konstrukcije). Laboratorija LFT (Laboratorij za fluidno tehniko) in LFDT (Laboratorij za dinamiko fluidov in termodinamiko) pa sta svojo dejavnost prikazala s promocijskim gradivom in tudi s praktično predstavitvijo.

 

s

 

nazaj na seznam