Dekan je študentom podelil zlata in bronasta Vegova priznanja

datum: 01.06.2017

kategorija: Sporočila za javnost

 

Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije je organiziralo tekmovanje v znanju matematike za Vegovo priznanje. Na šolskem tekmovanju študentov v znanju matematike za Vegova priznanja, ki je potekalo 16. marca 2017 prvič na Fakulteti za strojništvo,  je sodelovalo 33 študentov vseh letnikov.

Kar 11 študentov je prejelo bronasto Vegovo priznanje, 2 študenta pa sta se uvrstila na državno tekmovanje, ki je potekalo 22. aprila 2017.

Na državnem tekmovanju se je pomerilo 33 najboljših študentov različnih študijskih smeri iz celotne Slovenije. Naša študenta sta se v močni konkurenci študentov matematike odlično odrezala. 

V četrtek, 1. junija 2017, je dekan Fakultete za strojništvo, prof. dr. Branko Širok, skupaj s šolsko komisijo, v sestavi ddr. Janez Žerovnik, dr. Darja Rupnik Poklukar in dr. Helena Zahkrajšek, podelil bronasta in zlata Vegova priznanja študenom strojništva.

Bronasto Vegovo priznanje so prejeli: Igor Banfi, Simon Jereb, Matic Mlačnik, Lucija Gruden, Rok Šmerc, Primož Turk, Blaž Tanšek, Kaja Pirnar  in Jure Marinko.


Zlato Vegovo priznanje sta prejela: Jakob Fabjan in Blaž Kurent

Jakob Fabjan se je na državnem tekmovanju uvrstil na izvrstno 6. mesto.

s

 

Iskrene čestitke vsem nagrajencem! Upamo, da se bo čim več študentov pomerilo na šolskem tekmovanju za Vegovo priznanje tudi naslednje leto.

 

s

nazaj na seznam