Fakulteta za strojništvo se je predstavila na aleji fakultet v Cankarjevem domu

datum: 12.06.2017

kategorija: Sporočila za javnost

 

V soboto, 10. junija, 2017 je Zveza za tehnično kulturo Slovenije organizirala prireditev Zotkini talenti 2017, ki je potekala v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Prireditev je organizirana z namenom, da enkrat na leto pripravijo svečan dogodek v čast najboljšim učencem in dijakom, ki na državnih tekmovanjih iz znanja in državnih srečanjih mladih raziskovalcev dosežejo najboljše rezultate. S tem želijo tudi javnosti predstaviti njihove rezultate in dosežke.

Fakulteta za strojništvo se je predstavila na aleji fakultet, ki je potekala pred začetkom prireditve v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.  S predstavitvijo organizatorji želijo vzpostaviti dobre povezave med nadarjenimi učenci in fakultetami s tehniško-naravoslovnih področij.

Na naši stojnici so študenti predstavili odmeven študentski projekt Formula Student, ki poteka v tesni povezavi med študenti, mentorji profesorji in podjetji. Gre za projekt, kjer študenti zasnujejo in izdelajo dirkalnik, s katerim se kasneje pomerijo na svetovnem študentskem tekmovanju.

Na stojnici smo predstavili tudi Poletno šolo strojništva, ki je namenjena osnovnošolcem in srednješolcem, ki jih zanima tehnika ter želijo na ustvarjalen način preživeti počitnice. Poletna šola bo letos potekala od 22. do 25. avgusta 2017. Vsem udeležencem smo postregli tudi z informacijami o študiju na Fakulteti za strojništvo.

 

s

 

Prireditve Zotkini talenti se je udeležilo več kot 700 mladih talentiranih osnovnošolskih raziskovalcev v družbi svojih staršev. Stojnica Fakultete za strojništvo je bila dobro obiskana, zanimanja za študentsko formulo je bilo veliko. Upamo, da smo čim več mladih navdušili za strojništvo!

Več o dogodku na STA.

s

 

nazaj na seznam