Ekipa Superior Engineering slavnostno razkrila dirkalnik nove sezone

datum: 16.06.2017

kategorija: Sporočila za javnost

 

s

Ekipa študentov, ki se združujejo pod imenom Superior Engineering, in deluje v okviru projekta Formula Student, je v sredo, 14. junija 2017 v prostorih Študentskega kampusa na Pivovarniški ulici v Ljubljani slavnostno razkrila dirkalnik nove sezone. Letošnji dirkalnik so poimenovali Griffin.

Na dogodku so se poleg 35-članske ekipe študentov zbrali številni predstavniki slovenske industrije, mentorji in predstavniki Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, mediji ter podporniki ekipe.

Vse prisotne je najprej pozdravil vodja ekipe in voznik dirkalnika, študent Tim Novak, ki je na kratko predstavil potek dela in izpostavil nekatere novosti, ki so jih upoštevali pri gradnji dirkalnika. Študenti so dirkalnik zasnovali ob pomoči mentorjev na Fakulteti za strojništvo in sponzorjev.

s

Podporo ekipi sta s svojima govoroma izrazila tudi prodekan FS, prof. dr. Mitjan Kalin, ter predstavnik glavnega sponzorja ekipe, MAHLE, gospod Miloš Požar. Za tem je sledilo slavnostno razkritje dirkalnika. S potegom črne žametne ponjave prek prej zakrite formule v taktu dramatične glasbe so vsi člani ekipe poželi bučen aplavz vseh prisotnih.

Študent Janko Bukovec, vodja sklopa podvozje, in študent Luka Verdev, vodja motornega sklopa, sta nato izpostavila vse prednosti nove formule. S tem je bil uradni del zaključen, sledilo je neformalno druženje in zbiranje okoli novega dirkalnika.

Celotni ekipi čestitamo za izdelavo dirkalnika ter upamo, da bodo na tekmovanju čim bolj uspešni!

s

 

nazaj na seznam