Ekipa Superior Engineering je na tekmovanju Formula Student na Madžarskem dosegla najboljši rezultat v pospeševanju v kategoriji motorjev z notranjim zgorevanjem

datum: 06.09.2017

kategorija: Sporočila za javnost

 

Formula Student je največje tekmovanje na svetu za študente inženirskih ved, ki s svojim znanjem, izkušnjami ter pod okriljem univerz in svojih pokroviteljev vsako leto tekmujejo v izdelavi dirkalnika in se nato z njim preizkusijo na tekmovanjih.  Ekipa Superior Engineering - Formula Student Team Ljubljana, ki jo sestavljajo študenti strojništva in študenti elektrotehnike, se je v letošnji sezoni udeležila nekaj evropskih tekmovanj.

 

Tekmovanje Formula Student Netherlands - od 17. do 20. julija 2017

Na tekmovanju na Nizozemskem so se pomerili s formulo iz prejšnje sezone, Minko, s katero so uspešno prestali tehnične preglede in brez zapletov nastopili na vseh dinamičnih disciplinah tekmovanja. Na tekmovanju se je skupno pomerilo 31 ekip s celega sveta. Ekipa Superior Engineering je v skupni razvrstitvi tekmovanja dosegla 2. mesto v kategoriji motorjev z notranjim zgorevanjem in 5. mesto v kategoriji motorjev z notranjim zgorevanjem in električnih motorjev.

Na dinamičnem delu tekmovanja so dosegli sledeče rezultate:
Vzdržljivostna dirka (Endurance): 4. mesto (2. mesto v kategoriji motorjev z notranjim zgorevanjem)

Poraba goriva na dirki (Efficiency): 2. mesto (najmanj porabljenega goriva med vsemi dirkalniki)

Disciplina Auto Cross: 8. mesto (1:01.308, 5. mesto v kategoriji motorjev z notranjim zgorevanjem)

Vožnja v osmici (Skid Pad): 11. mesto (5.816 sek; 6. mesto v kategoriji motorjev z notranjim zgorevanjem)

Pospeševanje: 14. mesto (4.290 sek, 9. mesto v kategoriji motorjev z notranjim zgorevanjem).


Rezultati

s

Slika 1: Formula Minka

 

Tekmovanje Formula Student Hungary – od 17. do 20. avgusta 2017

Ekipa se je na tekmovanje podala s formulo Griffiom, ki so jo študenti izdelali v sezoni 2016/17, in dosegla naslednje rezultate: v kategoriji motorjev z notranjim zgorevanjem so dosegli najboljši rezultat v pospeševanju in 14. mesto v skupnih dinamičnih disciplinah. Na tekmovanju na Madžarskem se je skupno pomerilo 34 ekip. Organizatorji dogodka so opustili  vzdržljivostno dirko (Endurance) in kategorijo autoX, kar pomeni, da se dosežene točke niso štele v skupno točkovanje. Voznik Luka Sinobad je prav v kategoriji autoX  dosegel najboljši čas v kategoriji motorjev z notranjim zgorevanjem.

Rezultati

 

s

Slika 2: Formula Griffin

Ekipa z udeležbo na tekmovanjih vsako leto pridobiva nove izkušnje ter si tako za naslednja tekmovanja postavlja vedno višje cilje. Trenutno že kujejo nove načrte za prihodnje leto, saj načrtujejo zasnovo in izdelavo prve slovenske študentske formule na električni pogon.

 

s

Slika 3: Skupna fotografija ekipe

nazaj na seznam