Alumni dogodek: Cestni promet prihodnosti

datum: 26.10.2018

kategorija: Sporočila za javnost

 

s

 

Začelo se je obdobje sprememb v cestnem prometu in v prihodnosti se bosta obseg sprememb in njihova različnost zgolj še povečevala. Prav te teme so navdih za predavanje, ob katerem se bomo pogovorili o ciljih sprememb v cestnem prometu, nakazali zmogljivosti različnih tehnologij pogonskih sistemov vozil in osvetlili potrebne aktivnosti, ki so predpogoj za uspešno tranzicijo. Pri tem bo vodilo celovit pogled na izzive, v ospredje pa bo postavljen človek s svojimi potrebami, zmožnostmi in navadami.

Predavanje, ki je namenjeno strokovni javnosti in odločevalcem na državni in lokalni ravni s področja cestnega prometa in vplivov na okolje, bo vodil prof. dr. Tomaž Katrašnik, vodja Laboratorija za motorje z notranjim zgorevanjem in elektromobilnost ter prodekan za znanstveno raziskovalno dejavnost in mednarodno sodelovanje na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, ki raziskuje na področju baterij, gorivnih celic in naprednih procesov zgorevanja ter alternativnih goriv.

 

Predavanje z naslovom Cestni promet prihodnosti bo v četrtek, 15. novembra 2018, ob 19. uri v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.

 

Vstopnice so na voljo na blagajni Cankarjevega doma ali na povezavi.

 

Vljudno vabljeni!

 

 

nazaj na seznam