Zlato plaketo je prejel profesor doktor Miha Boltežar

datum: 05.12.2018

kategorija: Sporočila za javnost

 

Rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Igor Papič, je na slavnostni seji Senata, 4. decembra 2018, podelil priznanja Univerze v Ljubljani. Zlato plaketo Univerze v Ljubljani je na slovesnosti prejel prof. dr. Miha Boltežar, vodja Laboratorija za dinamiko strojev in konstrukcij na FS. Zlato plaketo rektor podeljuje posameznikom za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ali umetniškega ustvarjanja in za krepitev ugleda Univerze.

Rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Igor Papič, je na slovesnosti poudaril, da Univerza v Ljubljani še naprej ostaja med najboljšimi univerzami na svetu, kar izkazujejo priznane mednarodne lestvice. »Naši znanstveniki se uvrščajo v sam svetovni vrh in v prihodnje jih moramo še bolj motivirati, da bodo objavljali v uglednih mednarodnih revijah. Lahko se pohvalimo z izjemno uspešnim pridobivanjem projektov Evropskega raziskovalnega sveta, kjer, glede na velikost države, beležimo izjemne dosežke. 

Rektor je na slovesnosti podelil naziv častni doktor, naziv častni senator, zlate plakete ter svečane listine mladim visokošolskim učiteljem in sodelavcem.

Zlato plaketo  Univerza v Ljubljani je prejel prof. dr. Miha Boltežar, vodja Laboratorija za dinamiko strojev in konstrukcij na Fakulteti za strojništvo UL.

Zlato plaketo, ki jo na Univerzi v Ljubljani podeljujejo za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ali umetniškega ustvarjanja in za krepitev ugleda Univerze, je letos prejelo 13 profesorjev Univerze v Ljubljani.

Več o dogodku tukaj.

 

Predstavitev nagrajenca

Prof. dr. Miha Boltežar od  leta 1999 vodi Laboratorij za dinamiko strojev in konstrukcij na UL FS, kjer uravnoteženo izvaja pedagoško, raziskovalno ter aplikativno dejavnost na področju dinamike prožnih struktur. S tem dosega dolge dobe trajanja dinamično obremenjenih izdelkov kot tudi obvladuje njihov hrup, tako pri slovenski izvozni avtomobilski kot tudi v industriji bele tehnike.

 

Foto studio NORA d. o. o.

nazaj na seznam