Študent Žan Pirc postal prejemnik svečane listine za izjemen študijski uspeh

datum: 05.12.2018

kategorija: Sporočila za javnost

 

Rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Igor Papič, je študentom Univerze podelil svečane listine za izjemen študijski uspeh. Prejemniki priznanj predstavljajo najuspešnejše študente svoje generacije. 

Študent s Fakultete za strojništvo, Žan Pirc, je postal prejemnik svečane listine za izjemen študijski uspeh.

Študijski dosežki prejemnikov priznanj presegajo običajno študijsko delo in nekateri študenti že beležijo mednarodne objave svojih del. So tudi uspešni tekmovalci na mednarodnih tekmovanjih ali celo zmagovalci. Svečano listino za izjemen študijski uspeh je letos prejelo 18 študentov in študentk Univerze v Ljubljani.

Več o dogodku tukaj.

O nagrajencu

Žan Pirc, študent Fakultete za strojništvo UL, izkazuje izredne rezultate na študijskem in raziskovalnem področju. Na Univerzitetnem študijskem programu I. stopnje STROJNIŠTVO je v vseh treh letih dosegel najboljši uspeh generacije, njegova povprečna ocena brez diplome za vsa tri leta prve stopnje je 9,742. Študent se aktivno vključuje v raziskovalno dejavnost Fakultete za strojništvo v okviru Laboratorija za fotoniko in laserske sisteme (FOLAS). Aktivno je sodeloval pri raziskavah pojava kavitacije, ki nastane na primer v regulacijskih ventilih in predstavlja pomemben tehnični problem zaradi destruktivne narave pojava.  Prav tako je aktivno sodeloval tudi pri izvedbi eksperimentov in pripravi gradiva za prispevke v zvezi z  osnovnimi raziskavami destruktivnega značaja kavitacije v kontroliranih pogojih. Rezultati njegovega zgoraj opisanega raziskovalnega dela so bili objavljeni v dveh konferenčnih prispevkih in dveh končnih poročilih o rezultatih raziskav.

 

Foto: Foto studio Nora

nazaj na seznam