Tekači FS na Ljubljanskem maratonu

datum: 04.11.2019

kategorija: Sporočila za javnost

 

Že drugič zapored se je ekipa Fakultete za strojništvo udeležila Ljubljanskega maratona. Treningi so potekali s pomočjo nove vaditeljice Nine, ki je poskrbela da so poleg tekaških mišic vadeči občutili tudi mišice za katere sploh niso vedeli, da obstajajo.

Poleg nedeljske udeležbe na 10km, 21km in tudi 42km razdalji je bila letošnja novost udeležba na sobotnem FUN teku, ki je ne-tekmovalne, promocijske in dobrodelne narave. V soboto je bilo na startu kar 34 sodelavcev s spremljevalci. Da je dobil sobotni dogodek pravo patino pa je Fakulteta in sodelavci poskrbeli za odlično pojedino po napornem 3,1 km teku.

Prof. Mitjan Kalin, dekan“Tekaški vikend je bil čudovit, z odlično družbo in zabavo. Fun tek bi lahko prerasel v čevapi tek, ker so bili tako dobri! Hvala kuharjem. Matranje na progi naslednji dan pa je malenkost ob taki spodbudi in pozitvni energiji vseh FS tekačev. Mitja in vsi, ki organizirate in se udeležujete tekaških treningov in druženj: hvala, za še! Moja druga najboljša 10ka: 0:54:22.”

Letos se je ekipi pridružilo še več sodelavcev kot lani. Prav vsi pa so bili navdušeni po maratonskem vikendu in se že veselijo maratona prihodnje leto.

Vadba ob torkih (med 15.30 in 17.00) se bo nadaljevala tudi čez zimo. Najprej bomo še malo vztrajali zunaj s tekaškimi treningi, ko nas bo vreme dokončno premagalo pa se bomo verjetno napotili v FIT City, kjer smo že lani obračali pedala preko zime.

nazaj na seznam