ŠTUDENT MATIC MOŽE JE POSTAL PREJEMNIK SVEČANE LISTINE ZA NAJBOLJŠE ŠTUDIJSKE DOSEŽKE

datum: 11.12.2019

kategorija: Sporočila za javnost

 

Rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Igor Papič, je študentom Univerze podelil svečane listine za najboljše študijske dosežke. Prejemniki priznanj predstavljajo najuspešnejše študente svoje generacije. 

Študent s Fakultete za strojništvo, Matic Može, je postal prejemnik svečane listine za najboljše študijske dosežke.

Študijski dosežki prejemnikov priznanj presegajo običajno študijsko delo in nekateri študenti že beležijo mednarodne objave svojih del. So tudi uspešni tekmovalci na mednarodnih tekmovanjih ali celo zmagovalciSvečano listino za najboljše študijske dosežke je letos prejelo 21 študentov in študentk Univerze v Ljubljani.

Vsem nagrajenkam in nagrajencem iskreno čestitamo!

O nagrajencu

Matic Može, študent Fakultete za strojništvo UL, izkazuje izredne rezultate na študijskem in raziskovalnem področju. Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani je prvo stopnjo zaključil leta 2016 s povprečno oceno 9,484. Na drugi stopnji je v obeh letih prejel priznanje za najboljši uspeh v letniku, njegova povprečna ocena je znašala 9,927. Trenutno je študent doktorskega študija Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, s potrjeno okvirno temo Izboljšan prenos toplote pri mehurčkastem vrenju na strukturiranih površinah. Izjemno aktivno se vključuje v aktivnosti prihajajoče slovenske generacije tehnične inteligence v slovenskem in mednarodnem prostoru. Sodeloval je na treh znanstvenih konferencah mladih raziskovalcev, bil mentor dijakom Gimnazije Bežigrad na počitniškem delu na Fakulteti za strojništvo in skupaj z njimi objavljal raziskovalne dosežke. Njegova bibliografija obsega 35 enot, za svoje zaključno delo je leta 2016 prejel Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani.

MMM MMMM MMMM

Foto: Foto studio Nora

nazaj na seznam