ERASMUS+ ŠTUDENTI NA JAMATLONU

datum: 23.12.2019

kategorija: Sporočila za javnost

 

Program Erasmus+ ponuja podporo za organizacijo izmenjav za študente dodiplomskega, magistrskega in doktorskega študija med državami programa Erasmus+ ter s partnerskimi državami. Študenti na študiju v tujini s podporo programa Erasmus+ poleg strokovnega znanja, izpopolnijo jezikovno znanje in komunikacijske spretnosti ter pridobijo veščine, ki so pri delodajalcih zelo cenjene.

Na Fakulteti za strojništvo zelo spodbujamo izmenjave študentov, to pa se kaže v rezultatih, saj številke naraščajo iz leta v leto. V letošnjem študijskem letu bo semester ali dva na izmenjavi preživelo 48 študentov naše fakultete, v devetih evropskih državah. Še več študentov pa prihaja iz tujine k nam. V zimskem semestru gostimo kar 45 tujih študentov preko programov Erasmus+ in CEEPUS, v letnem pa jih bo 31. Prihajajo iz trinajstih držav.

Vsekakor se trudimo, da bi bila izmenjava študentov ena najlepših izkušenj njihovega študija, zato skupaj z Univerzo v Ljubljani organiziramo druženja, kjer aktivno povezujemo slovenske in tuje študente. Med njimi se (s)pletejo vezi in prijateljstva, ki velikokrat ostanejo za vse življenje.

V decembru smo v ta namen organizirali ekskurzijo Erasmus+ študentov Fakultete za strojništvo na JAMATLON, ki poteka na trasi Rudnika Trbovlje-Hrastnik. Gre za edinstven in nepozaben dogodek, ki udeležence popelje v rudniške rove, kjer je potrebno prehoditi ali preteči 5,5 kilometrov, ob tem pa premagati več rudarskih ovir. Skupaj se je 12. Jamatlona udeležilo rekordnih 340 udeležencev iz skupno 10 evropskih držav, od tega je Fakulteto za strojništvo UL zastopalo kar 41 udeležencev. Študentje so bili nad dogodkom navdušeni, saj Jamatlon sodi med 10 najbolj neobičajnih prireditev v Sloveniji, kar že vnaprej zagotavlja nepozabne spomine.

j1 j3 j4

 

 

nazaj na seznam