UPOKOJENI PROFESOR DR. JANEZ GRUM POSTAL REDNI ČLAN ZDRUŽENJA ASM International

datum: 11.05.2020

kategorija: Sporočila za javnost

 

ASM International je največje svetovno združenje inženirjev in znanstvenikov na področju materialov. Predani so izobraževanju, informiranju in povezovanju strokovnjakov s ciljem reševanja problemov in spodbujanja inovacij po vsem svetu. Od leta 1969 podeljujejo priznanje »Fellow of ASM« v katerega povabijo zgolj posameznike, ki so dosegli pomembne znanstvene dosežke na področju materialov in inženirstva in jim s tem izkažejo veliko čast in priznanje. Združenje s tem priznanjem ustvarja krog vrhunskih priznanih strokovnjakov, ki služijo družbi kot svetovalci na svojem področju.

Izjemno ponosni smo, da je bil v generacijo FASM 2020 povabljen tudi dolgoletni profesor Fakultete za strojništvo UL, prof. dr. Janez Grum. Svojo bogato kariero je posvetil naši fakulteti, kjer je izkazal akademsko predanost, uspešno prispeval k znanosti in ustvaril zavidanja vredne dosežke.

Kot fakulteta smo mu hvaležni za njegovo minulo delo, za prepoznane dosežke in članstvo v tako elitni družbi pa mu iskreno čestitamo!

nazaj na seznam