NOVOGRADNJA FAKULTETE ZA STROJNIŠTVO NA SEZNAMU POMEMBNIH INVESTICIJ DRŽAVE ZA ZAGON GOSPODARSTVA

datum: 24.06.2020

kategorija: Sporočila za javnost

 

Vlada je, v četrtek, 18. junija na podlagi Interventnega zakona za odpravo ovir pri izvedbi pomembnih investicij za zagon gospodarstva po epidemiji COVID–19 potrdila seznam pomembnih investicij, ki bodo deležne prednostne obravnave državnih ustanov. V sklopu regionalnega razvoja, kamor sodijo investicije s področja izobraževanja, lahko na seznamu najdemo tudi novogradnjo Fakultete za strojništvo.


Projekt novogradnje ima že zaključen urbanističen natečaj, v arhitekturnem natečaju za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za nov objekt pa je bil izbran projekt ateljeja Sadar+Vuga, ki ponuja inovativno, atraktivno, prepoznavno, sodobno, funkcionalno in predvsem izvedbeno utemeljeno rešitev. Arhitekturna zasnova stavbe je nastala predvsem na podlagi razmisleka, kaj na fakulteti počnemo danes oziroma kaj pomeni poučevati prihodnje inženirje strojništva. Upoštevala je skokovit napredek strojništva v zadnjem desetletju in ponudila prostor za razvoj izjemno širokega nabora tehničnih področij, ki bodo ključno vplivala na dolgoročni razvoj ter konkurenčnost strojništva in industrije.


Fakulteta za strojništvo se bo z novogradnjo, iz središča mesta, preselila v univerzitetno središče Brdo, vrednost projekta je ocenjena na 48 mio €, dela pa se bodo predvidoma začela do konca leta 2022.

pomembne investicije 

nazaj na seznam