Fakulteta za strojništvo na Mednarodnem industrijskem sejmu v Celju

datum: 04.04.2022

kategorija: Sporočila za javnost

 

UL, Fakulteta za strojništvo bo na Mednarodnem industrijskem sejmu, ki bo potekal od 5. – 8. aprila 2022 v Celju, prvič javno predstavljala raziskovalne platforme Fakultete za strojništvo: Tovarne prihodnosti, Trajnostna energija, Zdravje ter Zelena in varna mobilnost. EU je z Evropskim zelenim dogovorom (A European Green Deal) med drugim jasno začrtala prioritete v smeri trajnostne energije, trajnostne mobilnosti, globalno konkurenčne, ekološke in odporne industrije, skrbi za zdravje, zdravo prehrano in naravo. Fakulteta za strojništvo na te velike družbene in tržne izzive odgovarja s štirimi raziskovalnimi platformami. Vsaka od raziskovalnih platform ima svoj družbeni in trži fokus, kjer se predstavlja z izbranimi znanstveno-raziskovalnimi kompetencami ter opremo.

Na stojnici bodo potekale predstavitve platform po naslednjem razporedu:

  • torek, 5. april ob 11.00 ter ob 15.00: Predstavitev platforme Tovarne prihodnosti
  • sreda, 6. april ob 11.00 ter ob 15.00: Predstavitev platforme Zelena in varna mobilnost
  • četrtek, 7. april ob 11.00 ter ob 15.00: Predstavitev platforme Trajnostna energija
  • petek, 8. april ob 11.00 ter ob 15.00: Predstavitev platforme Zdravje

V okviru programa sejma vas vabimo, da se pridružite tudi predavanjem naših sodelavcev:

  • četrtek, 7. april ob 9.00-14.00, Modra dvorana I: Dan orodjarstva 2022, v okviru katerega bo prof. dr. dr. Franci Pušavec imel predavanje Smernice razvoja in inovacij pri odrezovalnih procesih
  • četrtek, 7. april ob 9.00-14.00, sejna soba Celjanka: Dan vzdrževanja – inženirska delavnica vzdrževanja, UL, Fakulteta za strojništvo, Laboratorij za fluidno tehniko (LFT)
  • četrtek, 7. april ob 12.35-12.55, sejna soba Celjanka: Uvod, pomen sodobnega vzdrževanja, novi programi na UL, Fakulteti za strojništvo, doc. dr. Franc Majdič

 

Fakulteta ima kot razstavljavec na voljo brezplačne vstopnice za študente, zaposlene in poslovne partnerje Fakultete za strojništvo. Za brezplačno vstopnico pišite na tanja.potocnikmesaric@fs.uni-lj.si do 4. aprila 2022.

Vljudno vabljeni, da nas obiščete v L1, razstavni prostor 50 (več TUKAJ)!

MIS Celje

nazaj na seznam