DRŽAVNA SEKRETARKA MAG. RIFELJ OBISKALA STOJNICO UL, FAKULTETE ZA STROJNIŠTVO NA MEDNARODNEM INDUSTRIJSKEM SEJMU V CELJU

datum: 05.04.2022

kategorija: Sporočila za javnost

 

Na Mednarodnem industrijskem sejmu v Celju se je danes mudila tudi mag. Polona Rifelj, državna sekretarka za področje malega gospodarstva, podjetništva in obrti, kjer je obiskala tudi stojnico UL, Fakultete za strojništvo.

Mag. Rifelj je na stojnici sprejel dekan, prof. dr. Mihael Sekavčnik, ki je kratko srečanje izkoristil za zahvalo Ministrstvu za gospodarske razvoj in tehnologijo (MGRT), ki je skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) ter Službo Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) ob podpori Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) prepoznalo nujnost več desetletnih prizadevanj Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani, da pridobi novo stavbo in raziskovalno opremo na lokaciji univerzitetnega kampusa Brdo in si v ta namen s podporo tudi MGRT zagotovi sredstva iz programa Kohezijske politike od 2021 do 2027.

Dekan je poudaril, da sta GZS in MGRT razumela, da je tehnološka (digitalna in trajnostna) preobrazba gospodarstva in družbe nasploh odvisna od znanja. »Še posebej nas veseli, da je bila Fakulteta za strojništvo UL prepoznana kot ena najodmevnejših akademskih ustanov, ki je usmerjena k raziskovalni odličnosti, inovativnosti, mednarodni vpetosti v raziskovalni prostor in sodelovanju z gospodarstvom. Svoje vloge in odgovornosti pri tehnološki tranziciji gospodarstva se zavedamo, zato skladno s strateškim premislekom posodabljamo študijske programe tako, da so naše diplomantke in diplomanti vrhunsko usposobljeni in mednarodno konkurenčni, z novo zgradbo in najsodobnejšo raziskovalno opremo pa bomo slovenskemu gospodarstvu nudili temelj tehnološke preobrazbe in trajnostnega razvoja,« je zaključil dekan.

Rifelj

nazaj na seznam