Pri založbi Springer je izšla knjiga profesorja Saše Medveda "Building Physics: Heat, Ventilation, Moisture, Light, Sound, Fire, and Urban Microclimate"

datum: 07.04.2022

kategorija: Sporočila za javnost

 

Pri založbi Springer je izšla knjiga "Building Physics: Heat, Ventilation, Moisture, Light, Sound, Fire, and Urban Microclimate", s katero obeležujemo tudi 10 letnico delovanja LOTZ - Laboratorija za okoljske tehnologije v zgradbah.

V knjigi so, v 7 poglavjih na 472 straneh, predstavljene teoretične osnove, eksperimentalne metode, računski primeri in primeri iz prakse, ki temeljijo na raziskavah in programskih orodjih, ki so bila razvita v LOTZ. Poglavja vsebinsko sledijo Memorandumu profesorjev gradbene fizika na evropskih univerzah, kot ga je zasnoval profesor Karl Gertis z Univerze v Stuttgartu.

Iz mnenj recenzentov: "Menim, da je predstavljena publikacija izvirno delo. Njena uporaba ne bo namenjena le študentom s področja gradbeništva, arhitekture in stavbnih tehničnih sistemov, temveč tudi diplomantom v praksi, ki se ukvarjajo s problemi gradbene fizike.  Ni mi znano, da je na trgu dostopna publikacija podobnega obsega in vsebine."  "Knjiga je edinstvena po tem, da uspe združiti znanstveni pristop s primeri praktičnih problemov, s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju.  Knjiga je sodoben vodnik tako za znanstvenike, ki lahko v njej najdejo teoretično ozadje fizikalnih procesov, kot za inženirje, ki lahko njene številne primere uporabijo za reševanje problemov v praksi"

medved1


Povezava: https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-030-74390-1

 

nazaj na seznam