STAGE – NOVA POBUDA, KI ODPIRA NOVE PRILOŽNOSTI EVROPSKIM PODJETJEM ZA OBLIKOVANJE NOVE STRATEGIJE TRAJNOSTNE GOSPODARSKE RASTI

datum: 09.09.2022

kategorija: Sporočila za javnost

 

Laboratorij za strego, montažo in pnevmatiko (laboratorij LASIM), ki ga vodi prof. dr. Niko Herakovič, kot pomemben partner sodeluje na triletnem  EVROPSKEM projektu z naslovom STAGE – NEW INITIATIVE UNLOCKS OPPORTUNITIES FOR EUROPEAN COMPANIES TO SHAPE A NEW WAVE OF SUSTAINABLE ECONOMIC GROWTH. STAGE ekosistem, v okviru programa Horizon in Evropske komisije združuje 14 uglednih organizacij iz 12 držav. Projekt STAGE bo s podporo Evropske komisije ustvaril edinstven izobraževalni in podorni ekosistem s poudarkom na trajnostni preobrazbi industrijskih podjetij, predvsem MSP-jev, v globalno vodilna, agilna in zelena podjetja.

stage-skupaj3

Pobuda združuje strokovnjake s širokega spektra področij, vključno s proizvodnjo, procesnim inženiringom in poslovnim modeliranjem, financami in strategijo trajnostnega razvoja. V okviru projekta bodo partnerji STAGE z obsežno mrežo trajnostnih centrov:


✔ Zagotovili analizo in ocene inovativnosti in trajnosti tisočim malim in srednjim podjetjem (MSP) ter jim pomagali izdelati načrte z akcijskimi koraki za doseganje ciljev trajnosti.
✔ Izobrazili več sto svetovalcev za trajnostni prehod in jih povezali v močan podporni trajnostni ekosistem.
✔ Zagotovili poglobljeno industrijsko usposabljanje za več sto izbranih MSPjev z namenom izdelave podjetjem prilagojenih načrtov za trajnostni prehod (ST – Sustainability Plans).
✔ Ponudili finančne spodbude (vavčerje) MSP-jem za dostop do prilagojenih svetovalnih storitev in finančne podpore za izvajanje načrtov za trajnostni prehod (ST).
✔Olajšati naložbe MSP-jem z največjim potencialom, zaradi česar bodo izbrana podjetja postala vodilna Evropska podjetja na področju industrijskega gospodarstva

Raziskovalna skupina Laboratorija za strego, montažo in pnevmatiko ima vodilno vlogo v delovnem sklopu »Industrijske inovacije in trajnostna podpora podjetjem«. Glavni namen je razviti nov inovativni pristop decentralizirane podpore podjetjem in nov podporni izobraževalni in svetovalni program za MSP-je in svetovalce za trajnostni razvoj.

 

 

 

simic-logo

Povezava na spletno stran projekta. https://stagepartners.eu/  

eu-logo co-eu-logo

nazaj na seznam