ALUMNI KLUB FS VAS VABI NA PREDAVANJI V KLUB CD (27.1. in 12.2.)

datum: 17.01.2020

kategorija: Sporočila za javnost

 

Alumni klub Fakultete za strojništvo UL v sodelovanju s Cankarjevim domom organizira dve predavanji, ki nas bosta ob robu razstave Ideja, znanost in tehnologija antične Grčije popeljali skozi čas.

27. 1. : HIDRAVLIKA OD ANTIKE DO DANES (Predava: prof. dr. Matevž Dular) - Klub Cankarjevega doma, ob 19.00 uri

12. 2. : KONSTRUKTERSTVO OD ANTIKE DO DANES (Predava: prof. dr. Jernej Klemenc) - Klub Cankarjevega doma, ob 19.00 uri

Stopnja razvoja vsake civilizacije se odraža tudi ali predvsem v tem, koliko je premogla razumevanje narave, njenih pojavov in procesov, ter kako je tehnično znanje udejanjala v svojo lastno dobro, v delovanje, blaginjo in razvoj družbe. Artefakti tehničnih rešitev antičnih kultur nam dajo presenetljive uvide v razvoj temeljnih naravoslovnih in tehničnih ved (matematike, logike, hidravlike, konstrukterstva, pomorstva, gradbeništva, itd.) na katerih sloni današnji visokotehnološki svet. Kot nam izpričuje razstava, sta hidravlika in konstrukterstvo nosila infrastrukturni pomen že v antičnem času. Zato se bomo ob robu razstave podali na zanimivo popotovanje skozi čas s predavanjema.

Obe predavanji potekata v sodelovanju Cankarjevega doma z  Alumni klubom Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani. Z nakupom vstopnice pa imate po predavanju možnost tudi brezplačnega ogleda razstave.

Vljudno vabljeni.

PLAKAT

 

nazaj na seznam