VABLJENI NA PREDAVANJE KONSTRUKTERSTVO OD ANTIKE DO DANES (12.2.)

datum: 10.02.2020

kategorija: Sporočila za javnost

 

V sredo, 12. 2. vas ob 19.00 uri vabimo, da se nam pridružite v Klubu Cankarjevega doma na predavanju Konstrukterstvo od antike do danes. To bo že drugo predavanje Alumni kluba Fakultete za strojništvo UL letos, tokrat nas bo skozi čas popeljal prof. dr. Jernej Klemenc. Artefakti tehničnih rešitev antičnih kultur nudijo presenetljive uvide v razvoj temeljnih naravoslovnih in tehničnih ved na katerih sloni današnji visokotehnološki svet. Tako hidravlika, ki jo je na prvem predavanju predstavil prof. dr. Dular kot konstrukterstvo, ki nam ga bo tokrat predstavil prof. dr. Klemenc sta imela izjemen infrastrukturni pomen že v antičnem času.

Obe predavanji se navezujeta na razstavo Ideja, znanost in tehnologija antične Grčije, katere ogled vam bo, po predavanju prof. dr. Klemenca, tudi tokrat na voljo brezplačno.

S predavanji opozarjamo na pomembnost strojništva in strojnikov v družbi. Hvala, ker nam s svojo udeležbo vedno znova potrdite pomembnost te vloge. Spodaj si oglejte nekaj utrinkov s prvega letošnjega predavanja – Hidravlika od antike do danes.

a bb c d e

Veselimo se ponovnega srečanja z vami 12.2.2020 ob 19.00 uri v Klubu Cankarjevega doma.

nazaj na seznam