Informacije o športni vzgoji in primer programa vadbe za študente FS - april, maj 2020

datum: 21.04.2020

kategorija: Sporočila za študente

 

Spoštovani.

V letošnjem študijskem letu je zaradi virusa covid 19 in posledičnih ukrepov zmanjšan obseg programa športne vzgoje. Da bi vam olajšali izpolniti zahteve, smo zmanjšali obvezno udeležbo pri predmetu na 12 prisotnosti.
Od 20.4.2020 so z odlokom vlade RS dovoljene nekatere športne aktivnosti na prostem (tek, pohodništvo, kolesarstvo, tenis, joga in golf). Študenti, ki bi želeli v času izolacije pridobiti kakšen obisk, imate možnost izvedbe treninga v domačem okolju. Za pridobitev obiska si lahko pomagate z modernimi tehnologijami (kratek posnetek, slika, GPS izpisek, izpisek srčnega utripa športne ure – kombinirajte več stvari, primer: pošljete sliko z vrha lokalnega hriba in poleg izpisek utripa med hojo). Dokazljivo mora biti, da ste vadbo opravili osebno in je bila opravljena v časovnem okviru med 20. aprilom in koncem maja 2020. Omenjeno pošljite na ziga.bratuz@gmail.com. Predavatelji športne vzgoje si pridržujemo pravico oceniti, katere aktivnosti bomo upoštevali in katere ne.
V spodnjem prispevku vam pošiljamo preprost program za izboljšanje aerobnih sposobnosti. Ni obvezen, namenjen je pomoči pri vaši vadbi, lahko izbirate tudi druge športne aktivnosti, ki so v skladu z aktualnimi ukrepi v državi. Na voljo smo vam tudi za individualna vprašanja povezana s športno vadbo.

Predavatelji športne vzgoje
 

PREDLOG PROGRAMA ZA IZBOLJŠANJE AEROBNIH SPOSOBNOSTI.docx

 

nazaj na seznam