Otvoritveno predavanje - podjetje TPV

datum: 17.03.2017

kategorija: Obvestila za Alumni klub

 

Alumni klub FS je v mesecu marcu pričel z mesečnimi srečanji članov in ostalih zainteresiranih, ki jih strojništvo zanima.

Na prvem otvoritvenem predavanju, ki je potekalo 17. marca ob 18. uri na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, je vse prisotne najprej pozdravil predsednik Alumni kluba FS, prof. dr. Mihael Sekavčnik. Izpostavil je pomembnost združevanja  in povezovanja strojnih inženirjev, predvsem pa je izpostavil premajhno promocijo dosežkov v širši družbi. Z mesečnimi srečanji se bodo vezi okrepile, mreženje znotraj stroke bo obrodilo nove sadove za skupna sodelovanja in uspehe, katere bo Alumni klub promoviral v širši javnosti.

s

Sledilo je predavanje dr. Vilija Malnariča iz podjetja TPV, ki je nazorno prikazal razvoj enega izmed danes uspešnih projektov, ki so ga izvedli za avtomobilsko industrijo višjega cenovnega razreda. Sam je na začetku karierne poti nabiral izkušnje v laboratoriju LAVEK, s katerim tudi danes uspešno sodelujejo. Podjetje TPV je razvojni dobavitelj, zato je dr. Malnarič izpostavil pomembnost pridobitve zaupanja naročnikov, kajti podjetje večinoma deluje na tujih trgih. To je podjetju uspelo tudi pri predstavljenem projektu, saj so zasnovali in izdelali komponento za enega izmed vodilnih proizvajalcev avtomobilov na svetu – njihov produkt omogoča avtomobilu višjega cenovnega razreda bolj togo in prijetno vožnjo.

s

Ob koncu predavanja je sledila diskusija, ki je odprla marsikatero vprašanje. Mreženje med udeleženci se je nadaljevalo tudi po uradnem delu. Skupaj so ugotovili, da manjka tovrstnih dogodkov in sklenili podpirati mesečna predavanja Alumni kluba FS tudi v prihodnje.

 

 

nazaj na seznam