Izdelava enostavnega toplotnega pogonskega stroja

Škotski izumitelj James Watt je izboljšal parni stroj in s tem omogočil začetek industrijske revolucije, ki nas je pripeljala do sedanje industrijske revolucije 4.0. V času, ko govorimo o internetu stvari, superračunalnikih, robotiki in drugih naprednih tehnologijah, bomo navdih za izvedbo delavnice poiskali v davnem 18. stoletju, kar pa ne pomeni, da se ne bomo seznanili tudi s sodobnejšimi inženirskimi dognanji.      

V Laboratoriju za termoenergetiko bomo za vas vse do poletja razvijali idejo kako na čim bolj zanimiv način izdelati enostaven pogonski stroj. Cilj delavnice je, da boste s polno paro poizkusili v pogon spraviti sicer mirujoče telo. Ali bo to vlak, čoln, ali morda kaj povsem drugega pa boste izvedeli na delavnici. 

Delavnica se bo izvajala v prostorih Laboratorija za termoenergetiko. En dan je predviden ogled TE-TOL, ki traja pribl. 2. uri.
Število mest: 8

Več informacij:
doc. dr. Boštjan Drobnič (bostjan.drobnic@fs.uni-lj.si)

toplotni1

V Laboratoriju za termoenergetiko bomo vse do poletja razvijali idejo kako na čim bolj zanimiv način izdelati enostaven pogonski stroj. Cilj delavnice je, da boste s polno paro poizkusili v pogon spraviti sicer mirujoče telo.


Prijavnica


D
DP
DPN
DA
NE
DA
NE
S
M
L
Strinjam se, da organizator uporablja zgornje podatke udeležencu/-ki za izvedbo in analizo izvedene poletne šole, za obdelavo, objavo rezultatov in nadaljnje obveščanje o aktivnostih poletne šole. S prijavo na Poletno šolo dovoljujem fotografiranje, snemanje ter objavo posnetkov za potrebe promocije Poletne šole strojništva, v organizaciji Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani. Izjava o varstvu osebnih podatkov.
Da
2+9=