Solarni panel iz pločevink

 


Udeleženci bodo na naši delavnici spoznali osnove solarne energije in uporabo le-te. Vsak udeleženec bo izdelal samostojni solarni panel iz pločevink. Ob koncu delavnice jih čaka tudi nagrada.

S

  • Prvi dan bomo za udeležence pripravili nekaj splošnih informacij, da jih seznanimo s področjem, ki ga zajema solarna energija. Udeleženci bodo imeli priložnost, da pod vodstvom skupaj sestavijo nekaj realnih sistemov, s pomočjo posameznih komponent, ki jim bodo na voljo (PV moduli, regulatorji, akumulatorji, razsmerniki). Za vsak sestavljen sistem si bomo pogledali nekaj realnih sistemov.
  • Drugi dan bomo začeli izdelovati model solarnega panela iz pločevink, ki v grobem pogledu sestoji iz ohišja, pločevink, izolacije in »pokrova«.
  • Tretji dan bomo nadaljevali z izdelovanjem solarnega panela. Proti koncu delavnice bomo začeli sestavljati predstavitev za končno prireditev.
  • Zadnji dan bo potekala predstavitev vseh delavnic, kjer bodo lahko sodelovali tudi starši.

Ob koncu delavnice bodo udeleženci kot darilo dobili večnamenski solarni pomnilnik (prikazan na spodnji sliki), na katerega se lahko povežejo preko USB kabla in ga lahko uporabljaš za npr. polnjenje telefona, svetilke.

s

Lepo vabljeni na našo delavnico v Laboratorij za ogrevalno, sanitarno in solarno tehniko ter klimatizacijo - LOSK.

Kontakti:

  • izr. prof. dr. Uroš Stritih -
  • študentka Urška Mlakar –

 

Udeleženci bodo na delavnici spoznali osnove solarne energije in uporabo le-te. Izdelali bodo tudi solarni panel iz pločevink. Ob koncu delavnice jih čaka nagrada.


Prijavnica


D
DP
DPN
DA
NE
DA
NE
S
M
L
Strinjam se, da organizator uporablja zgornje podatke udeležencu/-ki za izvedbo in analizo izvedene poletne šole, za obdelavo, objavo rezultatov in nadaljnje obveščanje o aktivnostih poletne šole. S prijavo na Poletno šolo dovoljujem fotografiranje, snemanje ter objavo posnetkov za potrebe promocije Poletne šole strojništva, v organizaciji Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani. Izjava o varstvu osebnih podatkov.
Da
8+1=