USB hlajenje pijače in zraka

Se ti je že kdaj zgodilo, da si v vročem junijskem dnevu/večeru moral/a delati domačo nalogo, vendar so ti misli neprestano uhajale k hladni pijači in hladnemu prostoru? Si si kdaj v vročem poletnem večeru zaželel/a igrati najljubšo PC/PS/XBOX igro, vendar je bilo enostavno prevroče v sobi?

Če si vsaj na eno izmed vprašanj odgovoril/a z DA, potem te z velikim veseljem vabimo na delavnico USB hlajenje pijače in zraka!

Na poletni šoli bomo v sklopu naše delavnice izdelali USB hladilnik za pijačo in USB prenosno klimatsko napravo za hlajenje zraka v prostoru. Vsak/a kandidat/kandidatka si bo lahko izbral/a eno izmed obeh naprav, tisti/e najbolj zagnani/e bodo pa lahko izdelali/e kar obe napravi za boj z vročimi dnevi in večeri!

Za USB hladilnik za pijačo bomo najprej izdelali ohišje hladilnika, dodali mu bomo poseben hladilni element z ventilatorjem, pri čemer bosta oba elementa priključena izključno na USB. Seveda ne bomo pozabili tudi vstaviti želene pijače v notranjost hladilnika in preveriti, kako naš hladilnik deluje.

USB prenosno klimatsko napravo bomo izdelali s pomočjo plastenke, v katero bomo vstavili led, omogočili pretok zraka z vstopno in izstopno režo ter dodali ventilator, ki bo napajan izključno z USB priključkom.

Zaradi univerzalnosti priključka USB obstaja tudi možnost priklopa obeh naprav na prenosno baterijo (power bank)! Tako boš imel/a obe napravi popolnoma mobilni, lahko ju boš tudi vzel/a na izlet, na vikend, na morje, skratka kamorkoli te bo pot ponesla v vročih poletnih dneh!

V Laboratoriju za hlajenje in daljinsko energetiko se boš lahko tudi spoznal/a z malce bolj resnimi napravami, kot so toplotna črpalka, gospodinjski hladilniki, računalniški hladilniki, izvedli bomo tudi meritve toplotne črpalke in izdali skrivnost, zakaj toplotna črpalka tako zelo učinkovito greje, lahko pa tudi hladi vaš dom.

Dodatne informacije:

 

a

Se ti je že kdaj zgodilo, da si v vročem junijskem dnevu/večeru moral/a delati domačo nalogo, vendar so ti misli neprestano uhajale k hladni pijači in hladnemu prostoru? Si si kdaj v vročem poletnem večeru zaželel/a igrati najljubšo PC/PS/XBOX igro, vendar je bilo enostavno prevroče v sobi? Če si vsaj na eno izmed vprašanj odgovoril/a z DA, potem te z velikim veseljem vabimo na delavnico USB hlajenje pijače in zraka!Prijava na delavnico ni več odprta. Vsa prosta mesta so zapolnjena.