Bibliografije raziskovalcev

Knjižnica FS vnaša bibliografije za raziskovalce FS. Izjemoma po predhodnem dogovoru vnašamo bibliografije tudi za zunanje raziskovalce po veljavnem ceniku.

Za vnos bibliografij v COBISS je potrebno predložiti:

  • dokument*, ki ga želite vpisati v COBISS in
  • izpolnjen obrazec (z obvezno tipologijo in s ključnimi besedami).

*Če je prispevek objavljen na spletu, lahko na e-mail knjiznica@fs.uni-lj.si posredujete POVEZAVO do prispevka in izpolnjen OBRAZEC.

 

Za vnos v RUL (Repozitorij Univerze v Ljubljani) je potrebno izpolniti obrazec za vnos v RUL, ki hkrati vključuje tudi vnos v COBISS, ter na mail poslati ustrezno različico dokumenta v PDF.

 

Pomembne povezave:

Ugodnosti pri OA objavljanju v letu 2021 

Ugodnosti povezane z objavljanjem v odprtem dostopu predstavljajo mehanizem za povečanje OA objav v času trajanja konzorcijskih pogodb z založniki.

Na spletni straneh COSEC in Mrežnik so posodobili napotke o zelenem odprtem dostopu v 2021 in pripravili podrobnosti glede koriščenja ugodnosti pri OA objavljanju z namenom, da bomo lažje o tem obveščali raziskovalce.


Na kratko:

Konzorcij SAGE - možnost 100 % brezplačne objave v odprtem dostopu v vseh hibridnih revijah z oznako Sage Choice ter 20 % znižanje stroškov objave članka v eni izmed revij v zlatem odprtem dostopu za dopisne avtorje Univerze v Ljubljani (in članic COSEC).

Konzorcij T&F – 35 vavčerjev za stroške objave članka (APC) je na voljo upravičenim avtorjem na Univerze v Ljubljani. Po porabi teh vavčerjev bodo na razpolago še dodatni vavčerji.

Konzorcij Emerald – 8 vavčerjev za stroške objave članka (APC) je na voljo upravičenim avtorjem na Univerze v Ljubljani.

Brill - 50 % znižanje stroškov objav člankov (APC) za avtorje iz Slovenije, ki želijo objaviti v eni izmed revij založnika Brill.

Edward Elgar Publishing  - 50 % znižanje stroškov objave članka (APC) za avtorje iz Slovenije v revijah Edward Elgar Publishing

De Gruyter - 30 % popust na stroške objav prispevkov (APC) v odprtem dostopu v revijah de Gruyter.

Oxford University Press - 8 vavčerjev za stroške objav prispevkov v odprtem dostopu za upravičene avtorje Univerze v Ljubljani.

 

Konzorcij Science Direct:  možnost 50%-nega popusta za objave v odprtem dostopu v revijah, ki so vključene v pogodbo. Popust na APC velja tako za hibridne (naročniške) revije kot za zlate OD revije (z nekaj izjemami), ki izhajajo na platformi ScienceDirect. Seznama sta v priponki . Skupaj je na seznamu za popust 2.305 revij (1,863 hibridnih in 442 zlatih OD revij).

Konzorcij ACS: možnost 100 % brezplačne objave v odprtem dostopu v vseh hibridnih in zlatih revijah ACS. Na voljo je 63 vavčerjev, kar pokrije celotno produkcijo korespondenčnih avtorjev na Univerzi v Ljubljani.

Konzorcij RSC Gold: možnost 100 % brezplačne objave v odprtem dostopu v vseh hibridnih revijah.  Na voljo je 9 vavčerjev, kar – glede na število objav v preteklih letih – verjetno pokrije celoletno produkcijo. V primeru števila objav nad 9 velja za deseto in vse nadaljnje objave 15 % popust.

Za vse avtorje (ne samo tiste z UL) so brezplačne tudi objave v odprtem dostopu v zlatih revijah Chemical Science (brezplačni model), Nanoscale Advances (do sredine 2021), Materials Advances (do sredine 2022), RSC Chemical Biology (do sredine 2022) in Environmental Science: Atmospheres (do sredine 2023), razen v reviji RSC Advances, kjer še vedno velja le 15% popust.

Več na http://www.ctk.uni-lj.si/konzorciji-ctk/