Delavnica HPC in FEM: Komercialna programska oprema

od 09.02.2022 do 11.02.2022

lokacija: ON-LINE

Tematika delavnice je uporaba komercialno dostopnih rešitev za numerične simulacije na zmogljivih superračunalnikih (HPC). Spoznali se bomo s teoretičnim ozadjem, povezovanjem in delom na HPC-ju ter z uporabo komercialne programske opreme Ansys. Osredočili se bomo na uporabo metode končnih elementov (FEM) ter njeno implementacijo v okolju Ansys. Pri tem bomo naredili preskok na uporabo superračunalnika HPC-FS, ter se seznanili z njegovo uporabo. Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima uporaba inženirskega znanja z uporabo sodobnih visoko zmogljivih računalnikov.
Delavnica se izvaja v intenzivnem trodnevnem formatu, z uporabo računske gruče HPC-FS. Tematike so predstavljene v različnih oblikah, vključno s formalnimi predavanji, praktičnimi vajami in individualnimi primeri. Po opravljeni delavnici bodo imeli udeleženci poglobljeno znanje uporabe visoko zmogljivih računalnikov za inženirske aplikacije.

Ciljna publika:
Delavnica je namenjena raziskovalcem ter študentom tehničnih ved in inženirjem v podjetjih, ki jih zanima uporaba večjih računalniških virov pri numeričnih analizah.

Priporočeno predhodno znanje:
osnove FEM, osnove programiranja, osnovna uporaba Linux


Več informacij in prijava na delavnico je dostopna nahttps://indico.ijs.si/event/1355/

lecad

nazaj na seznam