HPC izobraževanje - Uvod v vzporedno programiranje

od 21.09.2020 do 24.09.2020

lokacija: Fakulteta za strojništvo

Tema izobraževanja je Vzporedno programiranje z vmesnikoma za prenos sporočil (MPI) in večnitno izvajanje OpenMP. Izvedeno bo v dveh delih.

1. Uvod v vzporedno programiranje (1. in 2. dan)  

Namenjen je razumevanju osnov vzporednega programiranja. Po tečaju bodo udeleženci sposobni pisati preproste programe za vzporedno izvajanje in prilagoditi obstoječe programe za vzporedno izvajanje z uporabo MPI ali OpenMP. Ta del izobraževanja je produkt slovenskega EuroHPC kompetenčnega centra. ____________________________________________________________________________________________________________________________________

 2. Parelelno programiranje z MPI / OpenMP (3. in 4. dan)

Gre za naprednejši del izobraževanja in bo vključeval paralelizem, naloge OpenMP, model pomnilnika OpenMP, prilagoditev zmogljivosti, hibridne implementacije OpenMP + MPI in OpenMP. Ta del izobraževanja je namenjen programerjem, ki želijo poglobiti svoje razumevanje OpenMP in sodi pod PRACE izobraževalni dogodek (PRACE training event).
__________________________________________________________________________________________________________________________________ 

Ciljni udeleženci so podoktorski študenti, mladi raziskovalci in inženirji iz področja avtomobilske industrije, elektronike, itd. 

Dogodek bo potekal v živo in preko spleta.  Število mest za fizično udeležbo je omejeno na 20, zato pohitite s prijavami.

Registracija je brezplačna. Registrirate se lahko na tej povezavi.

Za dodatne informacije uporabite stran dogodka https://events.prace-ri.eu/event/1049/.

 

k

 

nazaj na seznam