Posvet ASM 08

dne 12.11.2008

lokacija: Fakulteta za strojništvo

Posvet Avtomatizacija strege in montaže – ASM 2008,
sreda 12.11.2008

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo - LASIM,
Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo - MVZT in
Združenje kovinske industrije na GZS

organizirajo

v sodelovanju s slovensko industrijo

posvet

AVTOMATIZACIJA STREGE IN MONTAŽE 2008 – ASM '08

ki bo 12. novembra 2008 ob 9. uri v prostorih GZS, Dimičeva ulica 13, Ljubljana

Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani v so-organizaciji MVZT in GZS že tradicionalno prireja letni posvet na temo Avtomatizacija Strege in Montaže – ASM. Posvet Avtomatizacija strege in montaže, ki je edini takšen dogodek v Sloveniji, se je uveljavil kot mesto srečevanja, posvetovanja in aktivne izmenjave mnenj strokovnjakov s tega področja, predvsem pa tudi mesto, kjer lahko podjetja predstavijo svoje strokovne, raziskovalne in komercialne aktivnosti na področju širše avtomatizacije, še posebej pa avtomatizacije strege in montaže.

Pomembna vloga strege in montaže v proizvodnem procesu se odraža v izredno visokem deležu dodane vrednosti končnega izdelka. Avtomatizacija strege in montaže je zato v povezavi z informatizacijo proizvodnih procesov in učinkovitim, avtomatiziranim zagotavljanjem in kontrolo kakovosti nepogrešljiva za vzdrževanje konkurenčne sposobnosti podjetij in njihovo uspešnejše poslovanje.

Posvet ASM '08 bo odlična priložnost za srečanje strokovnjakov s sorodnih področij in medsebojno izmenjavo mnenj ter izkušenj. Po uvodnih nagovorih predstavnikov Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani, Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo in Združenja kovinske industrije na GZS, ki bodo predstavili poglede na možnosti omenjenih ustanov pri sodelovanju z gospodarstvom in podali pregled konkurenčnosti slovenske kovinske industrije znotraj EU, se bo predstavil generalni sponzor posveta ASM '08, podjetje FESTO d.o.o. Ljubljana.

V okviru programa posveta ASM '08, bo uvodoma obravnavana tematika fleksibilnih strežnih in montažnih sistemov ter robotike z nekaterimi pogledi iz aktualnega dogajanja v praksi. Sledili bodo primeri krmiljenja in senzorike iz prakse ter pomembnost doseganja kakovosti v današnji proizvodnji. V tretjem tematskem sklopu bo nekaj podjetij predstavilo praktične izkušnje s področja načrtovanja in avtomatizacije strežnih in montažnih sistemov. V zadnjem tematskem sklopu bo obravnavana tematika razpoložljivosti in zanesljivosti montažnih sistemov ter njihovo ekonomsko vrednotenje.

Po zaključku posveta bo sledila delavnica z naslovom Kritični faktorji uspešnosti pri uvajanju novih tehnologij, ki jo bo vodil dr. Peter Metlikovič, direktor zavoda za izobraževanje, raziskovanje in svetovanje – PTICA. Dr. Peter Metlikovič je bil po doktoratu iz strojništva v USA in nato sedem let evropski direktor R&D v Goodyear Engineered Products Europe. Pred tremi leti je ustanovil zavod Ptica, ki pomaga organizacijam pri izboljševanju procesa razvoja izdelkov, inovativnosti, vitke organizacije, sistemov prihrankov in timskega dela.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite.

Več informacij in prijave na: http://www.fs.uni-lj.si/lasim/ASM08/Posvet_ASM08.htm oziroma e-naslov: ASM.LASIM@FS.UNI-LJ.SI

Avtor: Organizacijski odbor ASM '08

nazaj na seznam