Poletna šola strojništva

od 22.08.2017 do 25.08.2017

lokacija: Fakulteta za strojništvo

Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani vsako leto organiziramo POLETNO ŠOLO STROJNIŠTVA, ki je namenjena osnovnošolcem od 8. do 9. razreda in srednješolcem od 1. do 3. letnika. Letos bo poletna šola potekala od 22. do 25. avgusta 2017 na Fakulteti za strojništvo.

Izvajale se bodo naslednje 4 delavnice:
- Gradnja letala na daljinsko vodenje
- 3D tiskanje, 3D skeniranje in programiranje CNC obdelovalnih strojev
- HPC
- Izdelava in modeliranje prenosne vremenske postaje

Začetek poletne šole za vse udeležence bo v torek,  22. avgusta 2017 ob 9.00 uri na Fakulteti za strojništvo, Aškerčeva cesta 6, 1000 Ljubljana (www.fs.uni-lj.si) v Leskovarjevi sobi - 1. nadstropje. Po uvodnem nagovoru prodekana prof. dr. Tomaža Katrašnika bo sledila razdelitev udeležencev glede na izbrano delavnico in ogled laboratorija - delovnega prostora v času poletne šole.

Poletna šola bo potekala vsak dan od 9.00 do 17.00 ure. Vsi udeleženci se zberejo v avli fakultete, kjer jih bodo vodje delavnic odpeljale do laboratorija.

Udeleženci bodo v laboratoriju najprej izdelek zasnovali, ga izdelali in ga na koncu praktično preizkusili.

Na zaključni prireditvi, ki bo potekala 25. 8. 2017 ob 13.00 v predavalnici V/8 se bodo vse skupine predstavile in prikazale izdelke. Na prireditev so vabljeni tudi starši udeležencev in vsi, ki jih zanima poletna šola.

Izdelke, ki jih bodo udeleženci izdelali na Poletni šoli strojništva, bodo lahko odnesli s seboj domov in jih pokazali staršem ter prijateljem.

Poletno šolo podpira Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

s

nazaj na seznam