1. WEBINAR: Uvod v podnebne spremembe

dne 30.04.2020

lokacija: Platforma Arnes VID

Epidemija koronavirusa dodobra pretresa človeštvo, temeljne težave sodobnega časa pa ostajajo. Eden največjih nerešenih izzivov so podnebne spremembe, ki bodo v prihodnosti vse bolj narekovale družbeno življenje, naše individualne odločitve in probleme, s katerimi se bo spopadala stroka. Inženirstvo prihodnosti bo v takšni ali drugačni obliki, posredno ali neposredno, imelo opravka z reševanjem teh problemov. V prihodnjih tednih bomo Študentskem svetu UL FS organizirali 3 webinarje na temo strojništva in podnebnih sprememb, v katerih vas bomo seznanili z ozadjem podnebnih sprememb, z vlogo industrije pri povzročanju in reševanju problemov ter s primerom aplikacije znanja na izbranem projektu.

Prvi webinar bo potekal 30. aprila z začetkom ob 16. uri - UVOD V PODNEBNE SPREMEMBE

Meteorologinja mag. Mojca Dolinar, vodja Sektorja za analize podnebja in vodnega kroga pri Agenciji Republike Slovenije za okolje, nas bo uvedla v problematiko podnebnih sprememb. Zgodovinsko in fizikalno ozadje spreminjanja podnebja, merilne metode in interpretacija podatkov pridobljenih skozi desetletja spremljanja procesov, morajo biti izhodišče za odločitve, ki jih sprejemamo v inženirski praksi.

Predavanje bo trajalo 45–60 minut, nato pa pripravite vprašanja, saj bo čas tudi za njih.

Predavanje bo potekalo preko platforme Arnes VID. Uporaba je možna s spletnim brskalnikom ali z mobilno aplikacijo Jitsi Meet.

Spletna povezava bo objavljena na dan predavanja na Facebook strani.

 

nazaj na seznam