Seminarji, delavnice in drugi dogodki

 

Kako najti zaposlitev?
Vas zanima kako najti zaposlitev oz. kje poiskati priložnosti za zaposlitev? Pridružite se nam ne webinarju na katerem bomo govorili o odkritem in skritem  trgu dela, mreženju, samozaposlitvi, priložnostih v tujini in o tem kako si postaviti SMART cilje.
12:00 15-Sep-2021
Dostop na spletu

[KARIERNI TABOR] Projektni management v ang. jeziku
Predava: Tjaša Tomšič Tjaša Tomšič je izkušena vodja projektov, vodja projektne pisarne in strateških projektov. Poleg vodenja projektov, Tjaša deluje tudi na področju upravljanja sprememb. Njene izkušnje segajo v vrsto področij kot so IT, trgovska dejavnost, kadrovski projekti, upravljanje idej, logistika in drugih. Vrsto njenih projektov je imelo občuten vpliv na spremembe procesov, organizacijske kulture in vsakodnevnega dela. Z izkušnjami in znanjem sedaj nudi pomoč podjetnikom, vodjem, managerjem in drugim deležnikom podjetij o projektnem vodenju ter uvajanju sprememb.
09:00 27-Sep-2021
Dostop na spletu

[KARIERNI TABOR] Kako se učinkovito učiti
Predava: Sonja Peklenik Sonja Peklenik zadnjih dvajset let izvaja seminarje, delavnice in predavanja s področja prodaje, vodenja, poslovne komunikacije in tehnik hitrega branja ter učenja. Poslušalo jo je že preko 40 tisoč udeležencev. Predava tako v podjetjih kot fakultetah in na podjetniških dogodkih.
12:30 27-Sep-2021
Dostop na spletu

[KARIERNI TABOR] Reševanje konfliktov
Predava: Taja Borštnar 
Specializantka integrativne psihoterapije, IMAGO facilitatorka, družinska mediatorka, sicer pa univerzitetna diplomirana socialna delavka z opravljenim strokovnim izpitom iz socialnega varstva. Izvaja individualno psihoterapijo in svetovanje, svetovanje za pare, družinsko mediacijo ter različna predavanja in delavnice s področja pridobljenega znanja in izkušenj na področju osebnostne rasti ter mehkih veščin (socialne veščine ter asertivnost, medsebojni odnosi in razumevanje konfliktov, tipi vedenj, tehnike sproščanja). Zaposlena je tudi v Domu starejših občanov Trebnje, od kjer izhaja velika večina njenega znanja in izkušenj z vodenjem skupin in delovnih timov.
12:30 28-Sep-2021
Dostop na spletu

[KARIERNI TABOR] Govorica telesa
Predava: Helena Zajec Helena Zajec deluje kot razvijalka osebnih človeških potencialov in pozitivnih odnosov ter izvaja treninge NLP (nevro-lingivistično programiranje) ter izobraževanja celostne komunikacije, komunikacije v težavnih okoliščinah, čustvene stabilnosti, prodaje in osebnega razvoja, vodenja, upravljanja s časom ter karizmatičnega javnega nastopanjacertificirana. Je diplomirana univerzitetna ekonomistka in svoj vir izobraževalnih tematik črpa iz 20-letne uspešne in raznolike poslovne kariere. Na preko 150 izvedbah delavnic v zasebnih, univerzitetnih in poslovnih okoljih je šolala že preko 2.000 slušateljev. Je NLP trenerka, moderatorka poslovnih procesov, Jungian coahinja in OHTC hipnoterapevtka. Deluje tudi kot osebni in poslovni coach in tako omogoča svojim slušateljem in klientom hitrejšo pot do aktivacije svojih potencialov v vsakodnevnem življenju in delovanju. Več o Heleni: https://www.helenazajec.si/
13:00 28-Sep-2021
Dostop na spletu

[KARIERNI TABOR] Kako (po) Iskati prakso v tujini
Predava: Urška Ravnik Svetovalka v Univerzitetni službi za mednarodno sodelovanje, kjer preteklih 17 let deluje predvsem na področju mednarodnega sodelovanja študentov in zaposlenih UL ter koordinaciji programa Erasmus z namenom praktičnega usposabljanja in usposabljanja zaposlenih.  
09:00 29-Sep-2021
Dostop na spletu

[KARIERNI TABOR] Javno nastopanje
Predava: Polona Požgan Polona Požgan je že 22 let medijsko izpostavljena predavateljica komunikacije in retorike, ki na svojih predavanjih s poslušalci na energičen in motivacijski način deli svoje znanje, izkušnje in zgodbe. Dobršnemu delu javnosti je znana tudi kot radijska moderatorka in televizijska voditeljica, v zadnjem letu pa je svoje znanje in izkušnje posreduje tudi preko on-line tečajev, treningov in seminarjev.
09:00 29-Sep-2021
Dostop na spletu

Grajenje osebne blagovne znamke na LI-ju z Miho Lavtarjem
Se želiš postaviti na socialni zemljevid? Kako ti pri tem pomaga osebna blagovna znamka in kako jo zgraditi na LInkedinu, bomo razkrili prav v tem predavanju.
15:00 06-Oct-2021
Dostop na spletu

[IZZIVI V TUJINI] Erasmus+
IZZIVI V TUJINI: KARIERNI CENTRI UL IN MEDNARODNA POT
12.10. od 12:30 do 12:45 Izkušnje, znanja in kompetence se ne pridobivajo samo doma, temveč tudi v tujini, ko smo na študijski mobilnosti ali na praksi, poletnem delu. Tako se učimo sprejemati drugačnost, odkrivamo specifike tujih kultur in pridobivamo paleto kompetenc za osebno in profesionalno rast. Ustvarjamo si nove priložnosti. Vendar želja po odhodu še ni dovolj, zato vam svetujemo, da si pripravite načrt kako se boste lotili odhoda, ne glede na to ali greste na študijsko mobilnost ali si boste pridobivali v tujini delovne izkušnje. Pri tem vam lahko pomagamo tudi v Kariernih centrih s ponudbo različnih aktivnosti na poti priprave na mobilnost.   IZZIVI V TUJINI: ERASMUS+
12.10. od 12:45 do 14:00


Razširi si perspektivo z mobilnostjo! Kaj ponuja program Erasmus+? Veliko je razlogov zakaj oditi na študijsko mobilnost ali se odločiti za opravljanje prakse v tujini. Podatki kažejo, da mladi, ki študirajo ali se usposabljajo v tujini, precej hitreje najdejo zaposlitev kot tisti brez mednarodne izkušnje. Hitreje se prilagajajo novim razmeram in bolje znajo reševati težave. Poleg odkrivanja drugih dežel, okušanja novih jedi in spoznavanja novih znancev je to priložnost za ustvarjanje boljših poklicnih možnosti. Na predstavitvi bodo svoje izkušnje predstavili tudi študenti, ki so na mobilnosti že bili. Predstavnici Univerzitetne službe za mednarodno sodelovanje bosta predstavili aktivnosti v okviru programa Erasmus+: možnosti mobilnosti z namenom študija in praktičnega usposabljanja ter mednarodno kreditno mobilnost, ki omogoča študijske izmenjave tudi v države izven EU.

12:30 12-Oct-2021
Dostop na spletu

[IZZIVI V TUJINI] Venice International University
IZZIVI V TUJINI / CHALLENGES ABROAD: VIU – VENICE INTERNATIONAL UNIVERSITY
12.10. od 14:00 do 15:00 Vas zanimajo poletne, jesenske ali zimske šole? Morda študijska izmenjava na prvi ali drugi stopnji? Vas navdušuje možnost študija v mestu, kjer ima vsak kamen svojo zanimivo zgodbo? Venice International University (VIU) ponuja možnosti za:
 • izmenjavo študentov,
 • različne programe poletnih, jesenskih in zimskih šol,
 • intenzivne tematske seminarje,
 • mednarodno akademijo za doktorske študente,
 • pripravništvo v podjetjih v Italiji oz. na članicah univerz VIU.
  Predstavili bomo različne aktivnosti in možnosti za izmenjavo študentov in učiteljev v okviru VIU,  konzorciju 20 univerz z vsega sveta in s kampusom na otoku San Servolo v Benetkah. Svojo izkušnjo bodo z vami delili tudi red. prof. dr. Ksenija Vidmar Horvat, izr. prof. dr. Aleksandar Kešeljević in Lana Nastja Anžur. Predstavitev bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku. Pridružite se nam na spletu v torek 12.10. ob 14:00. - - - - - - - - - - Are you interested in summer, autumn, or winter school? Maybe a study exchange at any of the study levels? Are you fascinated by the possibility of studying in a city where every stone has its own interesting story? Venice International University (VIU) offers opportunities for:
 • exchange students
 • various summer, autumn and winter school programs,
 • intensive thematic seminars,
 • PhD Academy,
 • internships in companies in Italy or on members of VIU universities.
We will present various study opportunities at VIU, a consortium of 20 universities from around the world with campus on the island of San Servolo in Venice. Red. prof. dr. Ksenija Vidmar Horvat, izr. prof. dr. Aleksandar Kešeljević and Lana Nastja Anžur will also present their experience. The presentation will be held in Slovene and English. Join us online on Tuesday, 12 October at 2.00 PM

14:00 12-Oct-2021
Dostop na spletu

[IZZIVI V TUJINI] CEEPUS – Central European Exchange Program for University Studies
IZZIVI V TUJINI: PROGRAM CEEPUS
12.10. od 15:30 do 16:00


Predstavnica CMEPIUS-a, bo predstavila program CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies). Cilj programa CEEPUS je spodbujanje mobilnosti, ki slovenskim študentom omogoča, da odidete na študijsko izmenjavo v sledeče države: Albanijo, Avstrijo, Bolgarijo, Bosno in Hercegovino, Češko, Črno Goro, Hrvaško, Kosovo, Madžarsko, Severno Makedonijo, Moldavijo, Poljsko, Romunijo, Slovaško ali Srbijo.

15:30 12-Oct-2021
Dostop na spletu

[IZZIVI V TUJINI] Mobilnost in finančne spodbude: Javni štipendijski sklad in ASEF
IZZIVI V TUJINI: FINANČNE SPODBUDE ZA MOBILNOST V TUJINO
13.10. od 13:30 do 14:00


Izobraževanje v tujini je lahko povezano z višjimi stroški, kar pa ne pomeni, da je treba razmišljanje o tujini opustiti. Na predavanju vam bosta predstavnici Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS predstavili štipendije, ki jih lahko pridobite za študij v tujini ali za krajšo študijsko, raziskovalno ali drugo mobilnost v tujino v času študija na Univerzi v Ljubljani.

IZZIVI V TUJINI: ASEF - raziskuj na najboljših univerzah na svetu!
13.10. od 14:00 do 14:30


Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) štipendira 10-tedenske raziskovalne obiske na vrhunskih univerzah in raziskovalnih institucijah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji, Avstriji, na Danskem in na Novi Zelandiji na različnih področjih.
Štipendijski program bosta predstavila ASEF profesor in soustanovitelj Inštituta ASEF v Sloveniji dr. Andrej Košmrlj in ASEF štipendistka Veronika Cencen.

13:30 13-Oct-2021
Dostop na spletu

[IZZIVI V TUJINI] DAAD štipendije za Nemčijo
IZZIVI V TUJINI: DAAD ŠTIPENDIJE ZA NEMČIJO
13.10. od 15:00 do 16:30


Vas zanima študijsko oz. raziskovalno okolje v Nemčiji ali pa si želite izboljšati svoje znanje nemščine? Vabljeni na predstavitev štipendijskih programov, ki  jih vsako leto ponuja Nemška služba za akademsko izmenjavo (DAAD). Predstavljeni bodo različni študijski programi:
 1. Študenti in diplomanti
Visokošolski poletni tečaji za tuje študente in diplomante v Nemčiji.
 1. Diplomanti
Študijske štipendije – magistrski študijski program za vsa znanstvena področja. Študijske štipendije za tuje diplomante na področjih:
 1. Arhitektura
 2. Upodabljajoča umetnost, oblikovanje/vizualna komunikacija in film
 3. Glasba
 4. Uprizarjajoča umetnost
3. Študenti doktorskega študija, študenti podoktorskega študija in mladi znanstveniki
Raziskovalne štipendije – letne štipendije za študente doktorskega študija. Raziskovalne štipendije – kratke štipendije. Raziskovalne štipendije – Doktorski študij z dvonacionalnim mentorstvom. / Cotutelle z dvonacionalnim mentorstvom.
 1.  Visokošolski učitelji in znanstveniki
Delovna bivanja za visokošolske učitelje – področje umetnosti in arhitekture. Bilateralna izmenjava znanstvenikov Raziskovalna bivanja za visokošolske učitelje in znanstvenike.

15:00 13-Oct-2021
Dostop na spletu

[IZZIVI V TUJINI] Delovne izkušnje v tujini: Eures in Kariera v institucijah EU
IZZIVI V TUJINI: KAKO VAM LAHKO PRI VSTOPANJU NA EVROPSKI TRG DELA POMAGA EURES?
14.10. od 13:30 do 14:00


Mreža EURES iskalcem zaposlitve pomaga pri iskanju zaposlitve, delodajalcem pa najti ustrezne kandidate po vsej Evropi. Predstavnici Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje bosta predstavili storitve mreže EURES s pomočjo katerih bo iskanje in prijavljanje na prosta delovna mesta v vseh evropskih državah (predstavitev Evropskega portala zaposlitvene mobilnosti) enostavnejše.   IZZIVI V TUJINI: KARIERA V INSTITUCIJAH EVROPSKE UNIJE
14.10. od 14:00 do 14:30


Če iščete zanimivo poklicno pot v dinamičnem, hitro razvijajočem se okolju, je Evropska unija pravi naslov. Ne glede na vaš študijski profil, EU vsakomur ponuja zanimivo delovno mesto s številnimi izzivi. V okviru dogodka bo Nastja Klemenčič Schmidt, v.d. vodje Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji, na podlagi osebnih izkušenj in dolgoletnega dela v Evropskem parlamentu v Bruslju predstavila, katere karierne priložnosti vas čakajo v institucijah Evropske unije in kakšni so selekcijski postopki.

13:30 14-Oct-2021
Dostop na spletu

[IZZIVI V TUJINI] Razmišljaš o opravljanju prakse v tujini? - predstavitev portala GoinGlobal
IZZIVI V TUJINI: RAZMIŠLJAŠ O OPRAVLJANJU PRAKSE V TUJINI? PREDSTAVITEV PORTALA GOINGLOBAL
14.10. od 15:00 do 16:00 Kako se lotiti iskanja prakse v tujini? Kateri portali so najboljši za iskanje možnosti opravljanja prakse v Nemčiji? Želim opravljati prakso v Avstriji. Kakšne so posebnosti pri pisanju življenjepisa? Na kaj naj bom pozorna pri razgovoru za opravljanje prakse na Danskem? Nisem še odločen v kateri državi bi opravljal prakso, pomemben dejavnik pri odločitvi so stroški bivanja. Kje lahko dobim informacijo o njih? Da bi vam olajšali iskanje priložnosti v tujini, vam na UL ponujamo brezplačen dostop do portala GoinGlobal, globalnega iskalnika po prostih delovnih mestih, pripravništvih oz. praksah, kjer lahko poiščete še veliko koristnih informacij povezanih s trgom dela v več kot 40 deželah sveta. Več o portalu GoinGlobal: https://kc.uni-lj.si/sl/izpostavljeno/2020102012044580/portal-goinglobal Vabimo vas, da se udeležite spletnega izobraževanja, ki bo v četrtek, 14. 10. 2021, ob 15.00. Na spletni delavnici vam bo Sadrak Zmork iz GoinGlobal-a predstavila podrobnosti o možnostih, ki vam jih ponuja portal – katere vse informacije lahko dobite in kako priti do njih. Izobraževanje bo potekalo v angleškem jeziku. - - - - - - - - - - How to start looking for an internship abroad? Which portals are best for finding internship opportunities in Germany? I want to do an internship in Austria. What are the peculiarities of writing a resume? What should I pay attention during and  interview for an internship in Denmark? I have not yet decided in which country I would do the internship, an important factor in the decision are costs of living. Where can I get information about them? In order to make it easier for you to find opportunities abroad, UL offers you free access to the GoinGlobal portal, a global search engine for jobs and  internships where you can find useful information related to the labour market in more than 40 countries around the world. More about GoinGlobal: https://kc.uni-lj.si/sl/izpostavljeno/2020102012044580/portal-goinglobal We invite you to attend the online training, which will be on Thursday, October 14, 2021, at 3 p.m. At the online workshop, Sadrak Zmork from GoinGlobal will present you details about the possibilities offered by the portal.

15:00 14-Oct-2021
Dostop na spletu