Seminarji, delavnice in drugi dogodki

 

Vodenje pogovora z osebo z izkušnjo nasilja (Usposabljanje za zaupne osebe UL )
Potek: 1. del Osnove svetovalnega pogovora (dr. Mija M. Klemenčič Rozman) Načela svetovalnega pogovora ter pogoste pasti pri izvedbi  Komunikacijske tehnike in odnosni vidik v svetovalnem pogovoru Odmor 2. del: Svetovalni pogovor z osebo z izkušnjo nasilja (Maja Plaz) Kako se pogovarjamo z osebo z izkušnjo nasilja - predstavitev načel pogovora Simulacija pogovora z osebo, ki je doživela nasilje  Izvajalki:
  • doc. dr. Mija M. Klemenčič Rozman, Oddelek za Socialno pedagogiko, Pedagoška fakulteta v Ljubljani, svetovalka v Psihosocialni svetovalnici za študentke in študente ter zaposlene Univerze v Ljubljani
  • Maja Plaz, Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja, svetovalka za žrtve nasilja

Udeležba na izobraževanju je brezplačna. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

09:00 23-Sept-2022
Rektorat, Vogalna soba

Kako najti zaposlitev?

Pridružite se nam ne webinarju, na katerem bomo govorili o odkritem in skritem trgu dela, mreženju, samozaposlitvi, priložnostih v tujini in o tem kako si postaviti SMART cilje.

 Vsebina:

1. Kdo sem in kaj si želim

2. Skriti trg dela

3. Iskanje zaposlitve

4. Samozaposlitev

5. Zaposlitev v tujini

6. Zaposlitveni cilji

14:00 20-Oct-2022

Kako napisati dober CV - za tehnične profile
CV je naša osebna predstavitev. Naredimo ga s ciljem, da pridobimo povabilo na razgovor prakso, počitniško delo, štipendijo ali zaposlitev. Pridruži se nam in izvedel boš, kakšna je razlika med dobrim in slabim CV-jem, ter kaj je to kar prepriča delodajalca.

Vsebina:

Kako razmišlja delodajalec?
Veš kakšne oblike CV-jev obstajajo?
Kakšen CV je ta, ki prepriča delodajalca?
Kako dolg naj bo CV?
Kaj pa kompetence?  In reference?
Je slika pomemba?
Zakaj bi v CV pisal hobije?

14:00 27-Oct-2022
Fakulteta za strojništvo, DS-N1 (dvoriščna stavba)

Razgovor od A do Ž
Kaj je to kar iščejo podjetja? Kaj je ta X faktor? Pogovorili se bomo o tem na kakšen način podjetja izbirajo kader, kako se pripraviti na razgovor, na kaj paziti med razgovorom in kaj je potrebno narediti po razgovoru. Sprehodili se bomo čez vrste razgovorov in se pogovorili o najpogostejših vprašanjih ter o tem kako pomemben je prvi vtis, če sploh. Kaj pa obleka? Je pomembna?   
14:00 03-Nov-2022
Fakulteta za strojništvo, DS-N1 (dvoriščna stavba)