Spoštovane študentke in študenti,

Univerza v Ljubljani s projektom enotne imetniške storitve temelječe na Microsoftovi rešitvi Aktivni imenik študentom in zaposlenim na Univerzi v Ljubljani zagotavlja uporabo enolične digitalne identitete za prijavo v vse storitve omrežja Metulj, s čimer se na preprost, enoten in varen način doseže preverjanje identitete uporabnikov in zagotovi varno uporabo skupnih aplikacij.

Naslednji korak k poenotenju digitalnih procesov ter zagotavljanju večje digitalne varnosti je migracija študentske pošte in študentske domene v enotni skupni sistem (Exchange Online), zato bo v noči iz 14. 7. 2022 na 15. 7. 2022 migracija študentske pošte s ponudnika Gmail v storitev Exchange Online.

Do svoje pošte na UL boste lahko dostopali preko vseh aplikacij, ki podpirajo Exchange Online protokol, ne pa več na obstoječi način prek Gmaila. V pomoč za prenos nastavitev vam v prilogi pošiljamo navodila, kako nastaviti svoje aplikacije, da boste lahko od 15. 7. 2022 naprej dostopali do svoje elektronske pošte.

Celotna vsebina nabiralnika, ki jo imate sedaj v storitvi Gmail bo avtomatsko prenešena v vaš novi nabiralnik na Exchange Online. V vse storitve Office365 se prijavljate s svojo identiteto UL, ki je oblike ab1234@student.uni-lj.si, v povezavi z vašim zaupnim geslom. Velikost vašega novega predala je 100 GB. Pri tem veljajo pravila primerne rabe elektronske pošte.

Nova storitev Exchange Online omogoča bolj zanesljivo in varno komunikacijo znotraj Univerze v Ljubljani, zato bo v študijskem letu 2022/23 vsa komunikacija zaposlenih in študentov Univerze v Ljubljani potekala izključno preko elektronske pošte v sklopu digitalne identitete UL.

Želimo vam uspešno in varno rabo nove storitve!

S spoštovanjem,

prof. dr. Gregor Majdič, rektor

Skip to content