Študentski priročnik

Pomembne povezave

Digitalna identiteta

Vsak študent Univerze v Ljubljani ima na voljo svojo digitalno identiteto. ID geslo prejmete s strani Študentskega referata, ko vas obvestijo o vpisu na fakulteto. Digitalno identiteto lahko prevzamete oz. aktivirate tudi na spletnem ID portalu id.uni-lj.si.

Študentski informacijski sistem VIS

VIS je program, ki se uporablja za vodenje pedagoških procesov na fakulteti. Prek sistema VIS se vpišete v višji letnik, se prijavljate in odjavljate od izpitov, preverjate rezultate izpitov, oddajate prošnje, pregledate svoj e-indeks. Dostop do sistema VIS pridobite, ko se prvič vpišete na Fakulteto za strojništvo Univerze v Ljubljani. Uporabniško ime in geslo skrbno shranite, ker ju boste potrebovali do zaključka študija. Študentski informacijski sistem VIS je dostopen na povezavi: https://visfs.uni-lj.si/

vis

S prevzemom digitalne identitete imate omogočen dostop do:

  • Študentskega informacijskega sistema VIS, https://visfs.uni-lj.si/
  • Portala Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani, ki vam omogoča dostop do celotnih besedil člankov, revij itd. dikul
  • EduRoam-a, brezplačnega in brezžičnega interneta; navodila za prevzem so na povezavi http://www.fs.uni-lj.si/eduroam/
  • Kariernega centra UL, kjer najdete koristne informacije v zvezi s študijem in kariero, http://kc.uni-lj.si/
  • Študentskega portala moja.uni-lj.si, ki vam nudi dostop do e-pošte, spletnih urejevalnikov dokumentov ter do drugh Google Apps storitev za študente, http://digitalna.uni-lj.si/

Spletna stran Fakultete za strojništvo

Na spletni strani Fakultete za strojništvo so objavljene vse informacije v zvezi s pedagoškim procesom, novosti, pravilniki, aktualne novice.

spletna stran 2020

Priporočamo vam, da jo redno spremljate. Spodaj je navedenih nekaj povezav, ki vam bodo koristile:

Facebook Fakultete za strojništvo

Na facebook strani Fakultete za strojništvo najdete zanimive informacije o študijskem dogajanju, dosežkih študentov in zaposlenih, prosta delovna mesta v podjetjih, priložnosti za študentske prakse ali delo ter druge zanimivosti, povezane s strojništvom. Sledite nam z všečkom facebook strani Fakultete za strojništvo.

FB 2020