Mednarodni kratki tečaj za zaposlene strokovnjake zajema izbor praktičnih vidikov v zvezi z obdelovalnimi postopki, kot sta struženje in rezkanje. Udeleženci bodo pridobili vpogled v različne pristope, ki pomagajo pri optimizaciji procesa.

Vsebina tečaja

Module vodijo strokovnjaki s področja proizvodne tehnologije z univerz iz vse Evrope ter učitelji in strokovnjaki iz industrije:

  • Modul 1: Industrijski podatki pri strojni obdelavi (TU Wien)
  • Modul 2: Izbira parametrov pri strojni obdelavi (Univerza Mondragon)
  • Modul 3: Obdelava na podlagi simulacij (Češka tehnična univerza v Pragi)
  • Modul 4: Tekočine za obdelavo kovin pri strojni obdelavi (Chalmers in Univerza v Ljubljani)

Trajanje: od 3. oktobra do 25. novembra 2022.

Lokacija: spletni dogodek, z neobvezno osebno udeležbo.

Uradni jezik dogodka: angleščina.

Organizacija: Pred vsakim modulom udeleženci s pomočjo predizobraževalnih dejavnosti, kot so kratki videoposnetki in/ali učni pripomočki, spoznajo temo modula (v obrnjeni učilnici). Modul se prične z dvema poldnevnima predavanjema, sledi segment učenja na daljavo, kjer so udeleženci razdeljeni v majhne skupine, ki delajo na študijah konkretnih primerov, zadolžitvah in spremljevalnih učnih nalogah. Moduli se končajo s poldnevno skupinskim pogovorom, povratnimi informacijami in poročanjem. Skupinske dejavnosti so omogočene v spletnem sistemu za upravljanje učenja.

Tečaj financira EIT Manufacturing, zato je v letu 2022 brezplačen.

Prijava: Brezplačno prijavo lahko opravite na spletni povezavi.Prijavljeni udeleženci pred dogodkom prejmejo podroben razpored dogodka.

Pilotni tečaj je del evropske pobude za razvoj in optimizacijo hibridnih učnih poti za strokovno izobraževanje v proizvodni industriji.

Več informacij: PATHFINDER pilot course brochure

Dodatna vprašanja? Za vsakršna vprašanja o dogodku vam je na voljo dr. Philippe Hoier: hoierp@chalmers.se.