Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene je namenjena vsem, ki se soočate z različnimi situacijami (na področju medosebnih odnosov, bolečimi izkušnjami, težavami pri študiju ali v službi…), ob katerih se vam porajajo:

 • (vsakdanja) vprašanja, ki bi jih želeli »premleti« z nekom,
 • stiske, neprijetna doživljanja,
 • želje po razmisleku o nadaljnjih korakih (povezanih s konkretnim problemom, ali v življenju na sploh, osamosvajanju, partnerstvu itd.),
 • potrebe po soočanju s preteklimi bolečimi izkušnjami,
 • težave pri doseganje ciljev, problemi z motivacijo, ipd. in bi si želeli nekaj narediti s tem,
 • vprašanja povezana s samopodobo, identiteto, LGBTIQ+,
 • želje po izboljšanju komunikacije in medosebnih odnosov (partnerskih, odnosov z avtoritetami, starši,…), asertivnosti, …

Namenjena pa je tudi vsem, ki ste zgolj radovedni, ali pa bi želeli poklepetati o sebi, dobiti kakšno povratno informacijo o svojem delovanju. V njej lahko tak pogovor opravite neobremenjeno, v miru in ob podpori strokovnjaka, ki se vam bo v celoti posvetil, ter vam zagotovil anonimnost, diskretnost in zaupnost.

Svetovanje lahko poteka v različnih jezikih (v slovenščini, angleščini, hrvaščini, srbščini, bosanščini, nemščini, švedščini).

Več informacij najdete na spletni strani.

Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente, ter zaposlene deluje na štirih lokacijah:

 • Pedagoška fakulteta (ob torkih od 10.30 do 12.30) – v sobi 405,
 • Zdravstvena fakulteta (ob četrtkih od 12.00 do 14.00) – v družabnem prostoru v 4. nadstropju,
 • Fakulteta za matematiko in fiziko (ob sredah od 12.00 do 14.00) – v sobi 519,
 • Akademija za gledališče radio, film in televizijo (ure po dogovoru) – v sobi 508.

Ure svetovalnice so lahko v posameznih primerih drugačne, zato jih, prosimo, predhodno preverite.

Praviloma izberete tisto lokacijo, ki vam je bližja in tisto svetovalko oziroma svetovalca, s katerim niste v študijskem, sorodstvenem ali drugem odnosu in ki ga ne poznate. Za svetovanje se predhodno dogovorite po elektronski pošti. Lahko tudi preprosto pridete v svetovalnico, a se zavedajte, da strokovni delavci pogosto ne bodo na voljo za pogovor. Vseeno se boste lahko dogovorili vsaj za drug, ustreznejši termin. V izjemnih primerih, če nikakor ne morete priti na sestanek ali ste bolni, se lahko dogovorite tudi za svetovanje na daljavo.

Če je vaša stiska zelo huda, se obrnite na nujno medicinsko pomoč na 112 ali na Enoto za krizne intervencije v Ljubljani, Grablovičeva  44a, telefon: (01)5874 922 ali na Center za izvenbolnišnično psihiatrijo, Njegoševa 4, Ljubljana, telefon: (01) 4750 685.

Na Pedagoški fakulteti svetujejo:

Na Zdravstveni fakulteti svetujejo:

Na Fakulteti za matematiko in fiziko svetujejo:

Na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo so centralni prostori svetovalnice in tam svetujejo skoraj vse zgoraj naštete svetovalke in svetovalci.

Pojdi na vsebino