Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani je letos potekala že deveta študentska tehniška konferenca “ŠTeKam”. Konference, ki študentom in dijakom odpira vrata v znanstveno raziskovanje ter jih spodbuja pri iskanju inovativnih rešitev, so se udeležili dijaki iz Gimnazije Bežigrad in Gimnazije Ledina ter študentje iz Biotehniške fakultete, Ekonomske fakultete,Fakultete za elektrotehniko,  Fakultete za matematiko in fiziko, Fakultete za računalništvo in informatiko, Fakulteta za strojništvo, Naravoslovnotehniške fakultete, Pedagoške fakultete, Tehnične univerze v Munchnu in Inštituta Jožefa Stefana.

Od skupno 38 prispevkov, ki so jih dijaki in študenti poslali na na “ŠTeKam”, jih je bilo na konferenci predstavljenih 26. Udeleženci konference so za najboljši prispevek  izglasovali:

  1. SEKCIJA 1 – Borut Božič: Analiza gibanja delcev in ostale umazanije v surovi nafti tekom cevovoda na izhodu iz aksialne batne črpalke
  2. SEKCIJA 2 – Marija Gorjanc, Marija Okršlar: Doma vzgojena bakterijska celuloza kot alternativa materialom v modni industriji

Vsi prispevki bodo objavljeni v konferenčnem zborniku in vpisani v sistem Cobiss pod tipologijo Objavljeni znanstveni prispevek na konferenci, s čimer študentje in dijaki pridobijo uradno dostopno referenco o znanstvenem raziskovanju. Hkrati pa  bodo lahko sodelovanje na konferenci uveljavljali kot izjemen dosežek, kar je eden izmed pogojev za pridobitev Zoisove štipendije.

Nad organizacijo konference že od vsega začetka bdi uredniški odbor v sestavi: doc. dr. Tomaž Berlec, izr. prof. dr. Miha Brojan in doc. dr. Boštjan Drobnič.

Vsem udeležencem konference iskreno čestitamo!

 

Pojdi na vsebino