Med 7. in 9. marcem 2023 bo na Gospodarskem razstavišču potekal sejem IFAM, ki je edini B2B sejem za avtomatizacijo, mehatroniko, senzorsko tehniko in merilne tehnologije v Sloveniji in osrednji evropski regiji 

Fakulteta se bo na sejmu predstavljala z raziskovalnimi platformami (Tovarne prihodnosti, Zelena in varna mobilnost, Trajnostna energija ter Zdravje), s katerimi industrijskim partnerjem ponuja svoje specializirano znanje in vrhunsko raziskovalno opremo kot odgovor na (razvojne) izzive, s katerimi se soočajo podjetja.

Na sejmu bosta predavala tudi dva naša sodelavca: 

  • torek, 7. marec ob 14. uri: Z znanjem in tehnologijami do Pametnih tovarn; doc. dr. Rok Vrabič
    Na predavanju bo predavatelj predstavil koncept Pametnih tovarn in raziskovalni potencial Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani, na področju sistemov, procesov in tehnologij v tovarnah prihodnosti. 
  • torek, 7. marec ob 12.30 uri:  STAGE – nova pobuda, ki odpira priložnosti evropskim podjetjem za oblikovanje strategije trajnostne gospodarske rasti; assist. dr. Matevž Resman
    Projekt STAGE bo s podporo Evropske komisije ustvaril edinstven izobraževalni in podporni ekosistem s poudarkom na trajnostni preobrazbi industrijskih podjetij, predvsem MSP-jev (mikro, majhnih in srednje velikih podjetjih), v globalno vodilna, agilna in zelena podjetja. 

Vljudno vabljeni, da se pridružite na predavnjih ter nas obiščete na stojnici! 

Pojdi na vsebino