1.Razpisano delovno mesto: SAMOSTOJNI STROKOVNI DELAVEC VII/2 (III), Šifra DM: J017104, v Knjižnici (m/ž)

Registrska številka objave na ZRSZ: PA81746

2.Pogoji za opravljanje dela:

  • specializacija po visokošolski izobrazbi (prejšnja) s področja bibliotekarstva / visokošolska univerzitetna izobrazba (prejšnja) s področja bibliotekarstva / magistrska izobrazba (2. bolonjska stopnja) s področja bibliotekarstva,
  • aktivno znanje dveh tujih jezikov, znanja za uporabo računalniških programov, poznavanje predpisov področja, komunikativnost, vodstvene in organizacijske sposobnosti,
  • pridobljena licenca COBBIS, strokovni izpit iz bibliotekarstva.

Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati z ustreznimi delovnimi izkušnjami

Pogodba o zaposlitvi se lahko sklene samo s kandidatom, ki izpolnjuje pogoje za zasedbo delovnega mesta

3. Kratek opis dela in nalog:

I.I. Splošni opis:

  • strokovna obdelava knjižničnega gradiva (klasifikacija, katalogizacija, izdelava evidenc, statistik)
  • pridobivanje, strokovna obdelava in hranjeneje knjižničnega gradiva
  • referalno delo za posamezna strokovna področja
  • informacijsko svetovalno delo
  • uvajanje uporabnikov v knjižnico
  • izposoja knjižničnega gradiva
  • medbibliotečna izposoja
  • vodenje evidence obiska in izposoje ter izdelava statistik
  • posredovanje in vodenje izposoje knjižničnega gradiva
  • spremljanje razvoja knjižničarske stroke in informatike
  • stalno strokovno izpopolnjevanje
  • druga dela po nalogu predpostavljenega delavca.

I.II. Podrobnejši opis:

  • nabava knjižničnega gradiva
  • strokovno hranjenje knjižničnega gradiva
  • izdelava bibliografij.

4. Rok za prijavo: od 19.09.2023 do 03.10.2023

Kandidat posreduje prošnjo, CV in dokazila o izobrazbi na e-mail: katja.bosnak@fs.uni-lj.si.

Kontakt za več informacij o delovnem mestu: zorka.keselj@fs.uni-lj.si

5. Delovno razmerje: Določen čas, za 2 leti z možnostjo podaljšanja na nedoločen čas, s polnim delovnim časom (40 ur / teden). Poskusna doba: 3 mesece.

6. Kontaktna oseba na članici za pošiljanje prijav:

Pojdi na vsebino