Izbirate lahko med devetimi različnimi delavnicami – pohitite, število mest je omejeno!

Na delavnici se boste spoznali z načinom snovanja letal in ugotovili, zakaj letalo leti ter kako ga lahko usmerjamo. Razjasnili bomo, kako različne oblike kril in drugih sestavnih delov letala vplivajo na učinkovitost in stabilnost leta. Poleg tega bomo prikazali in preizkusili nekaj materialov, orodja in postopkov, ki jih uporabljamo pri gradnji modelov letal.
Vsak udeleženec bo s pridobljenim znanjem ob podpori mentorjev izdelal svoje enostavno jadralno letalo, katero bo zadnji dan delavnice tudi preizkusil. S popravki krmilnih površin ter spreminjanjem težišča bo stabilnost letala preizkusil na travniku in poskušal doseči čim daljši let.

Delavnica je žal že zasedena.

Vsak udeleženec bo izdelal svoj pečatnik. Izdelava bo zajemala sledeče korake: zajem željene geometrije (3D skan geometrije/2D skan podpisa), obdelava CAD, priprava G kode, izdelava pečata/pečatnika ter testiranje.

Udeleženci poletne šole strojništva bodo v Laboratoriju za fluidno tehniko (LFT) izdelali miniaturnega mehkega robota.

 

Osnovnošolci bodo v okviru poletne šole izdelali preprostega mobilnega robota, s katerim se bodo potem medsebojno pomerili na dirki.

Delavnica je žal že zasedena.

Sončna energija je vse bolj zastopana v svetu obnovljivih virov energije. Še posebej zanimiva pa je zaradi dejstva, da do nje lahko dostopamo povsod. Na delavnici bomo naredilo lastno prenosno polnilno postajo (pametno solarno rožico), ki bo izkoriščala prav solarno energijo.

Delavnica je žal že zasedena.

V sodobnem svetu ni več mogoče samo z miselnim preizkusom postaviti pravilne rešitve, ampak je to naporno iskanje čim boljše rešitve. S HPC in ustreznimi orodji je ta iterativni proces hiter in učinkovit.

V Laboratoriju za termoenergetiko bomo razvijali idejo, kako na čim bolj zanimiv način izdelati enostaven pogonski stroj. Cilj delavnice je, da boste s polno paro poizkusili v pogon spraviti sicer mirujoče telo.

Na delavnici bodo udeleženci spoznali osnove mehanskih prenosnikov moči. Osnovne elemente za prenos moči, ki jih je mogoče kupiti, bodo udeleženci sestavili s preprosto vetrno turbino in 3D natisnjenim ohišjem in nosilcem turbine tako, da bodo dobili samostoječo mini vetrno elektrarno.

Delavnica je žal že zasedena.

V sklopu poletne šole se bodo udeleženci spoznali z različnimi tehnologijami 3D tiskanja. Spoznali bodo principe, po katerih posamezna tehnologija deluje.

Delavnica je žal že zasedena.

Delavnica bo pokrivala tako področje osnovnih znanj – termodinamiko, pogledano širše pa tudi področje energetike in proizvodnih tehnologij. Slednje se nanaša na izdelavo sestavnih delov motorja, npr. z uporabo 3D tiska. Vsak udeleženec bo izdelal svoj Stirlingov motor, seveda v preprosti obliki.

Delavnica je žal že zasedena.

Skip to content