16. marca 2023 je na Fakulteti za strojništvo UL potekalo tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja, ki se ga je udeležilo 29 študentov I. in II. stopnje.

Devet študentov je prejelo bronasta priznanja: Tine Bogataj, Lovro Drofenik, Matej Pevc, Nejc Amon, Aljaž Kirar, Maks Andrin, Tin Gošnik, Timotej Ambrožič ter Jaka Gregorc.

Dva študenta, Lovro Drofenik (2. letnik univerzitetnega študija 1. stopnje Strojništvo – Razvojno raziskovalni program) ter Tine Bogataj (1. letnik univerzitetnega študija 1. stopnje Strojništvo – Razvojno raziskovalni program) sta se uvrstila na državno tekmovanje, ki je potekalo 22. aprila na Fakulteti za matematiko in fiziko UL. Oba tekmovalca sta na državnem tekmovanju pokazala odlično znanje. Med 41 sodelujočimi z vseh univerz, ki tekmujejo skupaj ne glede na smer in letnik študija, je Lovro osvojil 2. mesto in drugo nagrado, Tine pa 9. mesto, oba pa sta prejela tudi zlato Vegovo priznanje.

Uspešne tekmovalce je sprejel dekan prof. dr. Mihael Sekavčnik in jim skupaj s šolsko komisijo, v sestavi ddr. Janez Žerovnik, doc. dr. Darja Rupnik Poklukar in asist. dr. Helena Zakrajšek, podelil bronasta in zlata Vegova priznanja.

Vsem iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha še naprej!

Skip to content