V prazničnem času je Fakulteta za strojništvo donirala računalniško opremo Laboratorija za numerično modeliranje in simulacije društvu Duh časa. V imenu fakultete je opremo predal izr. prof. dr. Miroslav Halilovič ter asist. dr. Primož Rus, v imenu društva pa jo je prevzel Matjaž Ugovšek in se fakulteti zahvalil za donacijo.

Društvo Duh časa je skupina prostovoljcev, ki se je odločila, da bo zbirala rabljeno računalniško opremo, ki jo usposobila za nadaljnje delo, namesto, da bi oprema končala na odpadu. Ekipa je tako zagnala dejavnost Računalniki za socialno ogrožene, ki uspešno deluje že od decembra 2011.

Brezhibne računalniške komplete na to podarijo posameznikom in družinam, ki so v stiski, pa tudi šolarjem in neprofitnim organizacijam. Z računalniki pomagajo tudi v drugih državah (poplave v Bosni l. 2014, begunski center v Grčiji, podprli so tudi že nekaj odprav v Afriko …). Na ta način prispevajo k zmanjšanju količine odpadkov in s povsem pripravljenim orodjem za vsakdanje delo in prosti čas pomagajo tistim, ki si nakupa računalniške opreme ne morejo privoščiti. Vse kar delajo, je osnovano na t.i. gospodarstvu, osnovanem na virih, ki predstavlja temeljni cilj Društva Duh časa.

Veseli smo, da bodo naši rabljeni računalniki lahko dobro služili še naprej!

Skip to content