V torek, 22. novembra 2022, je v Stanovski dvorani na Ljubljanskem gradu potekala slavnostna podelitev častnih nazivov »Kongresni ambasador Slovenije za leto 2022«, ki ga podeljuje Kongresni urad Slovenije. Kongresna ambasadorja Slovenije za leto 2022 sta postala tudi naš sodelavec izr. prof. dr. Uroš Stritih, vodja Laboratorij za ogrevalno, sanitarno in solarno tehniko ter klimatizacijo (LOSK), in dr. Alenka Ristić s Kemijskega inštituta. Ta ugleden naziv sta prejela za organizacijo 15. mednarodne konference s področja shranjevanja energije ENERSTOCK 2021 »Pametnejšim rešitvam naproti«, ki je potekala od 9. do 11. junija 2021 v Cankarjevem domu v Ljubljani in je potekala v so-organizaciji Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani in Kemijskega inštituta.

Kongresni urad Slovenije je v sklopu Slovenskega ambasadorskega programa predstavil letošnje Kongresne ambasadorke in ambasadorje Slovenije, ki so s svojo predanostjo, zavzetim delom, mednarodno vpetostjo in vztrajnostjo pripomogli, da je Slovenija v preteklih letih gostila mednarodne znanstvene, strokovne in druge poslovne ter športne dogodke. Slovenski ambasadorski program je izjemnega pomena za večji uspeh Slovenije na področju pridobivanja mednarodnih znanstveno-strokovnih in poslovnih dogodkov. Na dogodku so podelili tudi naziv Kongresni ambasador / ambasadorka Slovenije 2022, ki ga je tokrat prejelo 13 izjemnih posameznic in posameznikov.

Na mednarodni konferenci ENERSTOCK 2021, ki je v času epidemije Covida-19 potekala virtualno, so svoje najnovejše znanstvene in tehnološke dosežke predstavili številni ugledni mednarodni strokovnjaki s področja energetike. Spregovorili so tudi o trendih in obetih na področju shranjevanja toplotne in električne energije, o napredku raziskav s področja materialov  in sistemov za shranjevanje energije ter politiki klimatskih sprememb in drugih relevantnih vsebinah. Več 250 raziskovalcev in strokovnjakov iz 28 držav z vsega sveta je lahko prisluhnilo številnim predavanjem, obenem pa so na ustnih predstavitvah posterjev imeli priložnost tudi za predstavitev svojega lastnega dela. Program konference, na kateri je sodelovalo tudi več kot 50 mladih raziskovalcev, je zajemal še številne razstave in novosti s strani gospodarstva in industrije.

Vsem iskreno čestitamo!

     

Foto: Žiga Intihar

Pojdi na vsebino