V sklopu iniciative Inženirke in inženirji bomo! so v preteklem tednu že petič podelili priznanja inženirska iskra, na slavnostni prireditvi pa je posebno pohvalo prejel tudi Peskovnik – odprti laboratorij Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Priznanja Inženirska iskra vsako leto prejmejo prebojne, izvirne prakse, projekti, dogodki ali osebe, ki so pomembno prispevali k razvoju in navduševanju za inženirski poklic in inovativnost v družbi. Med nagrajenimi so lahko posamezniki, projekti in organizacije, ki delujejo v šolskem okolju in ki pomembno vpliva na opredelitev mladih za vstop v inženirski svet.

V sklopu slavnostne prireditve pa je posebno pohvalo (t. i. honorable mentions)  prejel tudi Peskovnik – odprti laboratorij Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani. Odprti laboratorij, vse od svojega nastanka v letu 2022, postaja pomembno središče inovativnosti in povezovanja, saj  z izjemnim naborom aktivnosti in delavnic združuje študente različnih članic Univerze v Ljubljani, ki za svoje projekte prejemajo številne nagrade in pohvale, hkrati pa jim Peskovnik omogoča pridobivanje znanj in izkušenj za samostojen razvoj prototipov in izdelkov.

Peskovnik – odprti laboratorij deluje po principu ‘študenti za študente’ in tako spodbuja interdisciplinarno povezovanje ter si zato, po mnenju iniciative Inženirke in inženirji bomo! zasluži častno omembo Inženirske iskre.

 

Avtor fotografije: Andrej Križ

Pojdi na vsebino