V četrtek, 26. oktobra so študenti predstavili svoje nove ideje, ki jih bodo v zimskem semestru uresničevali s pomočjo Peskovnika: modularni 4-osni CNC rezalnik pene, ultrazvočni čistilec gramofonskih plošč, optimizacijo procesa sušenja laminatov ter načrtovanje in izdelava inverzne podvodne harpune. Njihovim predstavitvam so z zanimanjem prisluhnili zlati, srebrni in bronasti donatorji, ki spodbujajo študentsko inovativnost in udejstvovanje.

Pretekli projekti Peskovnika so bili tudi zelo uspešni: visoko-hitrostni 3D-tiskalnik je zmagal že na »Študentski ideji s poslovnim potencialom« na IRT forumu, ta teden pa so v kategoriji študentov osvojili tudi Rektorjevo nagrado. SpaceDent Študentski projekt SpaceDent v sodelovanju z Evropsko vesoljsko agencijo, Medicinsko fakulteto in Peskovnikom Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani predstavlja prvi korak k pripravi dentalne medicine na večletne Artemis misije na Luno in Mars. S projektom so študentje letos januarja zmagali na natečaju študentskega PETRI programa Evropske vesoljske agencije, kar jim je omogočilo opravljanje raziskave v breztežnosti, so pa tudi zmagovalci Inženirks iskre.

Veselimo se rezultatov novo prijavljenih projektov, vse, ki vas mika razmišljanje izven okvirjev, pa vabimo, da se nam pridružite vsak četrtek ob 14. uri v Peskovniku na sestanku oz. se prijavite na novice.

Foto: IFP, d.o.o.

Pojdi na vsebino