Z velikim ponosom smo v sredo, 17. maja, sprejeli člane ekipe Edvard Rusjan Team – ekipo študentov in študentk Univerze v Ljubljani, ki se vsakoletno udeležijo tekmovanja Design-Build-Fly v ZDA. S študenti s celotnega sveta tekmujejo v konstruiranju, izgradnji in letenju radijsko vodenih letal. Letos so dosegli zavidljivo 2. mesto v konkurenci 99 univerz, na kar smo lahko kot fakulteta in Univerza v Ljubljani izredno ponosni. Z zanimanjem smo prisluhnili njihovi poti od zasnove do končnega izdelka ter vsem izzivom, s katerimi so se srečali na poti do tega izjemnega rezultata. Kot je poudaril eden izmed članov, je ključ do njihovega uspeha predvsem medgeneracijsko sodelovanje in prenašanje znanj iz generacijo v generacijo. Le tako so vsako leto boljši in uspešno premagujejo veliko večje univerze na svetu.

Kot fakulteta smo veseli, da smo študentom lahko omogočili, da veliko svojega dela opravijo v Peskovniku – odprtem laboratoriju oz. zagotovili prostor, kjer so imeli možnost uporabe strojev in materialov, njim pa prepustili, da se posvetijo kreativnim in inženirskim izzivom tega izjemno zahtevnega tekmovanja.

Še enkrat iskrene čestitke ekipi za ta izjemen rezultat. Veselimo in nadejamo se tudi njihovih vrhunskih rezultatov v prihodnosti!

Foto: IFP, d.o.o.

Pojdi na vsebino