V torek, 14. novembra so člani ekipe Edvard Rusjan Teama na posebnem dogodku slavnostno izobesili letalo v avli V. nadstropja. Letalo je le zadnje v seriji, saj se študenti že 15 let merijo v konstruiranju, izgradnji in letenju radijsko vodenih letal na tekmovanju Design-Build-Fly. Čeprav v ekipo prihajajo vedno novi in mlajši študenti, lahko z uspešnim medgeneracijskim sodelovanjem in prenosom znanja vsako leto sestavijo še boljše letalo. Dosežen napredek skozi leta so počastili tudi člani ekipe Edvard Rusjan Team s posebnim motom dogodka »Povezani skozi generacije«.

Spomnimo – na letošnjem tekmovanju Design-Build-Fly, ki ga organizira Ameriški inštitut za aeronavtiko in astronavtiko (American Institute of Aeronautics and Astronautics, AIAA), so študenti zasedli zavidljivo 2. mesto v močni konkurenci 99 univerz iz 14 držav. Pri izdelavi tekmovalnega letala in prototipov je sodelovala ekipa 21 študentov iz različnih fakultet Univerze v Ljubljani, ki so izdelali lahko, hitro, kompozitno letalo, ki dosega hitrosti preko 170 km/h in je pri tekmovalni hitrosti zmožno leteti več kot 10 minut.

Prof. dr. Mihael Sekavčnik, dekan UL, Fakultete za strojništvo je članom ekipe ponovno čestital in jim zaželel veliko uspeha tudi v prihodnje.

Pojdi na vsebino