Na Fakulteti za strojništvo bomo z začetkom študijskega leta 2023/24  ponovno odprli vrata svojih laboratorijev z dogodkom Odprta fakulteta.

Vse študente vabimo, da v ponedeljek, 2. oktobra 2023, od 10.30 do 13.00 ure obiščite in si ogledate laboratorije na Fakulteti za strojništvo ter se spoznate z njihovimi raziskovalnimi projekti in aktivnostmi.

Zakaj bi se udeležili dogodka?

Sodobno strojništvo je interdisciplinarno, ustvarjalno in inovativno. Temelji na visokem individualnem znanju, ki omogoča reševanje izzivov v prihodnosti. Naši laboratoriji so srce našega raziskovalnega dela, in s tem dogodkom vam omogočamo vpogled v njihov svet.

Vsak laboratorij se je z razvojem raziskovalnega strojništva širil in poglobil v specifično področje. Na dogodku Odprta fakulteta boste imeli edinstveno priložnost, da:

  • Si ogledate laboratorije: spoznajte, kje se razvijajo inovacije in kreativnost ter kako lahko tudi vi postanete del tega.
  • Se povežete z raziskovalci: srečajte se s strokovnjaki, postavljajte vprašanja in odkrijte nove poti za svoj študijski razvoj.
  • Poiščete temo za diplomsko ali magistrsko delo: morda boste med ogledom laboratorijev našli navdih za svojo raziskovalno pot.

Oglejte si opise sodelujočih laboratorijev TUKAJ in lokacije posameznih laboratorijev TUKAJ. Laboratoriji bodo ustrezno označeni, lahko pa se pridružite tudi vodenim ogledom.

Na dogodku bodo pred fakulteto prav tako postavljene stojnice raznih študentskih društev, kjer boste lahko spoznali njihove projekte in aktivnosti. Na Odprti fakulteti se bodo tako predstavili:

Možnosti vodenih ogledov

Po končanem protokolarnem delu za bruce 1. stopnje (VS in UN) bodo organizirane vodene skupine za oglede laboratorijev, ki sem jim lahko priključite tudi drugi.

Pridružite se nam na dogodku Odprta fakulteta in odkrijte širši svet znanosti in inovacij na Fakulteti za strojništvo. Skupaj bomo gradili boljšo prihodnost!

Pojdi na vsebino