Izposoja in vpis v knjižnico

Knjižnica FS nima prostega dostopa do gradiva. Študent mora ob izposoji gradiva predložiti študentsko izkaznico, ostali uporabniki pa osebno izkaznico. Izposoja gradiva je možna, če ima uporabnik poravnane vse obveznosti do knjižnice. Knjižnica izposoja gradivo v čitalnico in na dom. Uporabniki knjižnice si lahko na dom izposodijo največ 7 knjig hkrati, v čitalnico pa 5. Rok izposoje gradiva je 1 mesec.

On-line katalog COBISS.

Vpis v knjižnico poteka v času odprtosti knjižnice (od ponedeljka do petka od 8 do 14:30 ure) in velja za eno študijsko leto. Študentje UL ste članarino plačali ob vpisu na fakulteto. Študentska izkaznica je hkrati tudi članska izkaznica za Knjižnico FS.

Študentje pred prvim obiskom knjižnice sami opravijo SPLETNI VPIS preko COBISS+ (https://plus.si.cobiss.net/opac7/rsu), ki pospeši celoten postopek. Kljub spletnemu vpisu pa knjižničarka ob prvem obisku preveri točnost podatkov in doda manjkajoče podatke o študiju, vpisno številko, telefon itd. Študent podpiše elektronsko pristopno izjavo na podpisni tablici. Navodila za spletni vpis v knjžnico.pdf

Za VPIS v Knjižnico FS potrebujete študentsko izkaznico ALI potrdilo o vpisu in veljaven osebni dokument.

Zunanji uporabniki, ki nimajo statusa študenta ob vpisu:

  • izpolnijo VPISNI LIST knjižnice FS vpisni list (na voljo tudi na izposojevalnem pultu v čitalnici)

Moj profil COBISS – storitev Moja knjižnica

Geslo za Moj profil COBISS si izberete ob spletnem vpisu v knjižnico ali preko spletne povezave, ki vam jo pošlje knjižnica. Pozabljeno geslo lahko sami ponastavite na povezavi. Preko portala COBISS+ (Moj profil COBISS) lahko:

Preko portala DiKUL (Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani) ali preko NUK-ovega Mrežnika lahko dostopate do več kot 100 naročniških e-virov tudi z lokacij izven knjižnice. Uporabniško ime in geslo za oddaljen dostop do elektronskih virov sta enaka kot za prijavo v Mojo knjižnico (Moj profil COBISS). Za oddaljen dostop do e-virov se lahko prijavite tudi z digitalno identiteto ArnesAAI. Več o oddaljenem dostopu najdete na povezavi.

Čitalniška izposoja zaključnih del

Za izposojo je potrebno OBVEZNO predhodno naročilo (osebno/po mailu (knjiznica@fs.uni-lj.si)/po telefonu).

Pred naročanjem je potrebno navesti signaturo (npr. S1111, U5200) in preveriti v COBISS-u, ali ima morda želena diplomska naloga omejen dostop ali pa je nedostopna. Ker so zaključna dela hranjena po različnih lokacijah, hodimo po naročena dela 2x na dan: ob 10-ih in 12-ih.

Rezervacije in podaljšanje gradiva

Rezervacije in podaljšanje gradiva omogoča COBISS+ »Moj profil COBISS«:

  • Knjižnica: FSLJ
  • Št. izkaznice:  vpisna številka študentske izkaznice ALI zaporedna številka vpisa v knjižnico
  • Geslo:  dobite ob vpisu v knjižnico. Če ste ga pozabili, pozabljeno geslo ponastavite na tej povezavi.

Rezervirate si lahko: izposojene izvode (s tem se postavite v čakalno vrsto) ali zadnje proste izvode (ko so prosti do 3-je izvodi).
Uporabnike prosimo, naj ne rezervirajo gradiv, ki so na zalogi v več kot treh prostih izvodih!
Ko bo rezervirano gradivo dostopno in pripravljeno, boste o tem obveščeni po elektronski pošti.

Rok izposoje se lahko podaljša samo 1x za 1 mesec, preden poteče rok za vrnitev in če gradivo ni rezervirano.
Podaljšujete lahko osebno, po elektronski pošti, po telefonu in preko storitve Moj COBISS.

Pojdi na vsebino