Izposoja

Izposoja in vpis v knjižnico

Knjižnica FS nima prostega dostopa do gradiva. Študent mora ob izposoji gradiva predložiti študentsko izkaznico, ostali uporabniki pa osebno izkaznico. Izposoja gradiva je možna, če ima uporabnik poravnane vse obveznosti do knjižnice. Knjižnica izposoja gradivo v čitalnico in na dom. Uporabniki knjižnice si lahko na dom izposodijo največ 7 knjig hkrati, v čitalnico pa 5. Rok izposoje gradiva je 1 mesec. 

On-line katalog COBISS

Vpis v knjižnico poteka v času odprtosti knjižnice (od ponedeljka do petka od 8 do 14:30 ure) in velja za eno študijsko leto. Študentje UL ste članarino plačali ob vpisu na fakulteto. Študentska izkaznica je hkrati tudi članska izkaznica za Knjižnico FS.

Za VPIS v Knjižnico FS potrebujete študentsko izkaznico ALI indeks ALI potrdilo o vpisu in veljaven osebni dokument, ki vsebuje podatek o stalnem bivališču. Ob vpisu:

Preko Moje knjižnice COBISS/OPAC lahko naročate in rezervirate gradivo, podaljšate rok izposoje, urejate elektronski naslov za obveščanje, ...
Preko portala DiKUL ali Mrežnik lahko dostopate do več kot 100 naročniških e-virov tudi z lokacij izven knjižnice. Geslo za oddaljen dostop do elektronskih virov in stortitev Moja knjižnica je isto.

Obrazci so na voljo pri izposojevalnem pultu (v čitalnici).

POSLOVNIK KNJIŽNICE

Čitalniška izposoja zaključnih del

Za izposojo je potrebno OBVEZNO predhodno naročilo (osebno/po mailu (knjiznica@fs.uni-lj.si)/po telefonu).

Pred naročanjem je potrebno navesti signaturo (npr. S1111, U5200) in preveriti v COBISS-u, ali ima morda želena diplomska naloga omejen dostop ali pa je nedostopna. Ker so zaključna dela hranjena po različnih lokacijah, hodimo po naročena dela 2x na dan: ob 10-ih in 12-ih.

Rezervacije in podaljšanje gradiva

Rezervacije in podaljšanje gradiva omogoča COBISS/OPAC - »Moja knjižnica«:

  • Knjižnica: FSLJ
  • Št. izkaznice:  vpisna številka študentske izkaznice ALI zaporedna številka vpisa v knjižnico
  • Geslo:  dobite ob vpisu v knjižnico. Če ste ga pozabili, se oglasite v knjižnici ali pišite na: knjiznica@fs.uni-lj.si

Rezervirate si lahko: izpososojene izvode (s tem se postavite v čakalno vrsto) ali zadnje proste izvode (ko so prosti do 3-je izvodi).
Uporabnike prosimo, naj ne rezervirajo gradiv, ki so na zalogi v več kot treh prostih izvodih!
Ko bo rezervirano gradivo dostopno in pripravljeno, boste o tem obveščeni po elektronski pošti.

Rok izposoje se lahko podaljša samo 1x za 1 mesec, preden poteče rok za vrnitev in če gradivo ni rezervirano.
Podaljšujete lahko osebno, po elektronski pošti, po telefonu in preko storitve Moja knjižnica.

Medknjižnična izposoja

Knjižnice in zaposleni na fakulteti naj pošljejo svoje zahtevke za medknjižnično izposojo na elektronski naslov:
tjasa.marovt@fs.uni-lj.si  (ali knjiznica@fs.uni-lj.si).